Tankwagen verliest lading olie net voor Kennedytunnel: twee rijstroken dicht op Antwerpse ring

De vrachtwagen heeft zijn lading olie verloren.
Marc De Roeck De vrachtwagen heeft zijn lading olie verloren.
Op de Antwerpse ring richting Gent zijn vrijdagavond twee rijstroken afgesloten net voor de Kennedytunnel door een ladingverlies van een tankwagen. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Omstreeks 20.45 uur staat er een file vanaf Antwerpen-Oost, de hinder zal volgens de brandweer allicht nog een uur duren.

Volgens de brandweer verloor de tankwagen een olieachtige substantie omdat het mangat bovenaan niet gesloten was. Over een lengte van een honderdtal meter is er op die manier op het einde van de avondspits olie op de weg terechtgekomen bij elk remmanoeuvre van de tankwagen. De brandweer bestrijdt de substantie met korrels.

Twee van de drie rijstroken zijn er afgesloten en het Verkeerscentrum raadt iedereen aan de omgeving te vermijden. De opritten vanaf de Bolivartunnel, de A12 en de Jan De Voslei (N186) zijn afgesloten richting Kennedytunnel.
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • pé gonzales

  tees is weer iet nieuw, da hebben we nog niet meegemaakt, ring vrachtwagen vrij houden of veel laten betalen

 • gerda adriaensen

  Elke dag maar dan ook elke dag is er een ongeval met vrachtwagens in Antwerpen

 • Khalid Byzn

  Gebeurt vaker dat verkeersinfo niet klopt, Een keer stond er 20 min vertraging Heb er 2,5uur gestaan!!!! Schandalig, kan Aleen in België, Verantwoordelijke direct ontslaan

 • bastiaan claeys

  Heeft er iemand ooit al bij stilgestaan dat de ring van Antwerpen meer dan 20 jaar achterstaat op de rest van europa door die actiegroepen van stRaten Generaal en Ademloos die al twee decennia de vooruitgang blokkeren en heel België gijzelen?

 • Attila Gedikoglu

  Het is grootswaarschijnlijk om drugshandel makkelijker te smokkelen door dat mensen gefocust zijn aan die situatie op verkeer. Minder opvallend voor de smokkelaar. Is in de tijd gebeurt