Tania Roskams wordt waarnemend burgemeester Lubbeek

Het bestuur van N-VA Lubbeek heeft gisterenavond beslist om schepen Tania Roskams voor te dragen als waarnemend burgemeester in opvolging van Theo Francken die zaterdag benoemd werd tot staatssecretaris voor Asiel en Migratie in de federale regering Michel I. In het federaal parlement werd Francken gisteren opgevolgd door het Leuvense gemeenteraadslid Renate Hufkens.

Tania Roskams (50) is in Lubbeek als schepen bevoegd voor Ruimtelijke Ordening, Wonen, Personeel, Toerisme, Streekontwikkeling en Erfgoed. Daarnaast is ze hoogleraar aan de KU Leuven. Ze leidt er in de faculteit Geneeskunde de afdeling Translationeel Cel- en Weefselonderzoek. Roskams is ook actief als arts-specialist pathologische geneeskunde in het UZ Gasthuisberg.

Roskams wil naar eigen zeggen "de verandering die de afgelopen 22 maanden in Lubbeek is ingezet verder gestalte geven". Sinds de jongste gemeenteraadsverkiezingen wordt Lubbeek bestuurd door een coalitie van N-VA, CD&V en Lubbeek Leeft. De N-VA was de overwinnaar met 7 zetels op 23.

Lijsttrekker Theo Francken haalde 1.349 voorkeurstemmen, Roskams kreeg als tweede op de lijst 425 stemmen. Beiden werden bij de verkiezingen voor het eerst verkozen als gemeenteraadslid.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.