Tachtiger schiet op hangjongeren met loodjesgeweer in Berchem

iStock
Een 82-jarige man uit het Antwerpse Berchem die naar eigen zeggen last had van enkele hangjongeren, heeft er niet beter op gevonden dan het groepje meermaals te beschieten met een loodjesgeweer. Gelukkig raakte niemand gewond. 

"De man beweert dat hij in de lucht schoot, maar de jongeman die aangifte deed, zegt dat hij wel degelijk op hem en z'n vrienden richtte", aldus politiewoordvoerder Willem Migom. Omdat er sprake was van een schietincident, kwam het snelleresponsteam ter plaatse. 

De agenten doorzochten het huis van de tachtiger en namen het wapen in beslag. De dader werd ondervraagd, maar daarna weer vrijgelaten, "gezien zijn gevorderde leeftijd". Mogelijk moet hij later wel nog terechtstaan. 
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • guido vermeyen

  Hangjongeren die voor je deur komen je komen jennen, een fijne manier om het leven te verzuren, daarom al die titels: verzuurde hier, verzuurde daar,...probleem aankaarten ? Je ziet enkel politiekers in de straat om elke 5 jaar om stemmen te ronselen, wat ook al verzuring veroorzaakt met hun folders met van alles erop wat ze niet gaan doen....

 • Gino Denil

  Berchem is nochtans Antwerpen, Jan Van Rompaey. En het district wordt ook bestuurd door een N-VA - OVLD - CD&V coalitie. Of is dat ook al geen rechtse coalitie meer.

 • Erwin De Meyer

  Recht op " recht ".

 • Arie Verwimp

  Tja als de politie niets doet moet de burger het maar zelf doen...je hebt hier geen gerecht dus dit komt ervan

 • Christophe Vandepoel

  Aan mijn werk is er ook overlast door hang jongeren/volwassenen. Laten dagelijks een sluikstort achter, laten er gestolen scooters achter, gooien glas kapot waar kinderen spelen,.... Al ontelbare meldingen gemaakt maar er heerst niet enkel onwil om zulke problemen aan te pakken, de onkunde is zeker zo groot als de onwil.