Tachtiger komt om bij aanrijding met vrachtwagen in Eeklo

Spillebeen
Een bejaarde fietser is deze ochtend om het leven gekomen nadat hij op de hoek van de N9 en de Oostveldstraat in Eeklo onder de wielen van een vrachtwagen terecht kwam.

De man, die geboren is in het jaar 1937, wilde vermoedelijk rechtdoor rijden op het fietspad naast de de N9 ter hoogte van het station in Eeklo. De vrachtwagenchauffeur draaide de Oostveldstraat in en greep daarbij de bejaarde fietser. Alle hulp kon niet meer baten, de man overleed ter plaatse.

Het parket Oost-Vlaanderen laat een verkeersdeskundige ter plaatse komen om het ongeval verder te onderzoeken. De precieze oorzaak is nog niet bekend, maar volgens de politie gaat het vermoedelijk om een dodehoekongeval.

De plaats van het ongeval is momenteel afgezet. Daardoor is het niet mogelijk om de Oostveldstraat richting Oosteeklo in te draaien vanaf de N9.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sandra dhont

  En het ergste is dat de vrachtwagen daar niet in mocht rijden nl maximaal 3,5 ton. Veel sterkte aan de familie

 • rik lagrou

  sommige fietser worden voor gek verklaard als ze op voetpad gaan om hun veiligheid zorgen Gezien worden fluo vestje dragen fiets +++maar gewoon naast vrachtwagen moeten we afleren Scholen, zwakke weggebruiker neem de tijd en zwaai naar elkaar, kijk of gezien bent RIP

 • Hugo COOLSAET

  Al tientallen jaren lezen we over dodehoek-ongevallen, telkens met dodelijke afloop voor de fietser. De vrachtwagenchauffeur wordt gewoonlijk "in shoc" afgevoerd. Wanneer komt daar verandering in? Men heeft camera's, automatisch parkeren en allerlei andere hulpmiddelen. Alleen eens goed zien of de weg rechts vrij is kan niet?

 • Gert Van Lancker

  En weeral een dramatisch ongeval waarbij een vrachtwagen betrokken is. En Wuyts maar de examens voor jongeren moeilijker en duurder maken ipv iets te ondernemen tegen die vrachtwagen killers.

 • Eric Vanovermeire

  Alweer.