Tabakstop lanceert gratis rookstop-app

thinkstock
Tabakstop biedt voortaan een nieuwe smartphoneapplicatie aan. Die verzamelt wetenschappelijk gevalideerde informatie, statistieken en uitdagingen die rokers helpen aan iets anders te denken wanneer ze zin in een sigaret hebben. De organisatie geeft vandaag toelichting in een persbericht.

"Sommige rokers stoppen liever op eigen houtje, zonder bellen of afspraken met tabakologen. Dan is de app een heel makkelijke manier om je eigen rookstop te beheren. Je krijgt waar en wanneer je maar wil steun en serieuze informatie. Je hoeft alleen maar je smartphone te raadplegen", zegt Christine Plets, tabakologe bij Tabakstop. 

De Tabakstop-app is gratis, zonder reclame, en werd gefinancierd door de Vlaamse overheid. Een gebruiker leest er interessante info in een eenvoudige en intuïtieve newsfeed. Alle informatie komt van tabakologen. Eenmaal de roker zijn stopdatum ingegeven heeft, krijgt hij of zij toegang tot heel wat statistieken die in één oogopslag tonen hoe ver men staat in de rookstop (aantal niet gerookte sigaretten, hoeveelheid geld bespaard en aantal jaren langer leven). Om gemotiveerd te blijven, ontvangen gebruikers badges na een dag, week en maand. Stoppers kunnen bovendien ook met andere gebruikers chatten en berichten uitwisselen met de tabakologen van Tabakstop. 

Voor meer informatie: www.tabakstop.be/tabakstop-app met smartphone of tablet, of tik "Tabakstop" in in de Google Play Store of Apple Store.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bob Boomer

  - Allemaal goed en wel maar wat als je geen smartphone hebt ? En er één kopen is geen optie want dat ding beschermd je niet tegen weersomstandigheden, het heeft geen enkele voedingswaarde, je kan er niks mee zagen, knippen of snijden, je kan er geen vuur mee maken enz. enz. Een totaal overbodig ding dus, idem dito voor de app !

 • ingrid grieten

  Tabakstop is een politieke VZW die volgens hun jaarrekening overheidsubsidie ontvangt waarvan 73% naar lonen en vergoedingen gaat, 8% naar algemene onkosten en 9% naar effectieve werkingskosten.

 • Danny Peeters

  Ben blij dat zelf gestopt ben zonder hulp en da al 5 maand . Mag ook gezecht worden

 • Charlotte De greef

  Mooi initiatief!

 • james vroman

  Tabakstop wel de verloren inkomsten uit accijnzen zelf laten bijpassen om het een beetje geloofwaardig te maken ..