Syriëstrijder veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel voor rellen in Vilvoorde

Thinkstock
Syriëstrijder Mohamed Aquichouh is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel omdat hij in augustus 2012 betrokken was bij rellen aan het Vilvoordse station. De man had twee agenten met een plastic fles op het hoofd geslagen. Volgens zijn advocate probeerde Aquichouh zichzelf en een vriend te verdedigen tegen het onnodig gewelddadige optreden van de politie. 

Mohamed Aquichouh maakte deel uit van de groep Vilvoordse jongeren die radicaliseerden onder invloed van Sharia4Belgium-boegbeeld Fouad Belkacem. Begin augustus 2012 was de man ook betrokken bij relletjes in Vilvoorde. Toen de politie een jongeman wilde controleren die zijn gezicht bedekt had met een sjaal, kwam het tot een schermutseling tussen meer dan dertig jongeren en zestien politieagenten. Drie agenten en één van de jongeren raakten gewond.

Geweigerd identiteitskaart te tonen

Aquichouh was een van de jongeren die bij de rellen opgepakt werden. Volgens het parket hadden zowel hij als zijn vriend, Zakaria B., elk met een plastic fles op het hoofd van twee agenten geslagen, nadat B. geweigerd had zijn identiteitskaart te tonen. 

Aquichouh's advocate, meester Virginie Taelman, voerde aan dat haar cliënt enkel gereageerd had op het geweld van de politie. "Uit de camerabeelden blijkt duidelijk dat het een agent is die de eerste daad van agressie stelt en meneer B. zonder aanleiding bij de keel grijpt", klonk het. "B. en mijn cliënt hebben daar enkel op gereageerd, en nadien is het helemaal uit de hand gelopen."

De rechtbank zag dat anders en veroordeelde Aquichouh tot zes maanden cel met uitstel en Zakaria B. tot een celstraf van twaalf maanden.
24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frank Van den Bulck

  Geens, Go Home ! Loser.

 • Steve Van der Vekens

  En de boete? Zes maanden met uitstel, wat is dat nu?

 • gert lans

  Wat doet die hier nog ?! Enkele reis naar Syrië sturen ! Nog maar eens een bewijs hoe incapabel zoet gevoicede Geens is !!! Hopelijk gaan ze er hem zwaar op afrekenen bij de verkiezing !!!

 • Daniel Bamps

  Gewoon debiel, je wordt erger gestraft wanneer je om te snel te rijden bij de politierechtbank moet komen . Waar gaan we naartoe . Onnozele Geens wordt eens wakker!

 • Caroline Bex

  Het zijn weer solden bij justitie: klop op een agent, krijg een straf met uitstel. Voor onze speciale klanten, de Syriëstrijders: zij mogen zelfs op twee agenten kloppen...