Supermarkt riskeert boete voor bord met foto's winkeldieven

reuters
Een supermarkt uit Berchem nagelt winkeldieven publiekelijk aan de schandpaal. Iedereen die de Carrefour passeert, ziet een bord op straat staan waarop de winkeldieven herkenbaar te zien zijn.

De uitbater wil zo andere dieven afschrikken, zegt hij. Maar wat hij doet, is tegen de wet. Hij riskeert zo een boete, zegt de Privacycommissie.

Het bord staat er al enkele maanden. De politie heeft de man al eens gewaarschuwd en deed dat vandaag opnieuw. Als ze de foto's nog eens zien opduiken, stellen ze een pv op.

Ook de Privacycommissie overweegt om klacht in te dienen. De directie van Carrefour heeft echter begrip voor de situatie.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cram Laev

  wie de wetten overtreedt geeft zijn recht op privacy op

 • Isabel Van Langendonck

  Ik vind dat geen probleem want ik betaal alles, het zou overal zo moeten zijn, gaan de dieven twee keer nadenken voor ze hun slag slaan maar blijkbaar zijn die mensen van de privacycommissie nog nooit bestolen!!!

 • danny janssens

  Iemand die anderen besteelt voldoet niet aan zijn plichten. Per definitie kan en sluit hij zichzelf af van zijn rechten. Die privacy commissie is een orgaan die op die manier veel misdaad in stand houd. Tijd om zichzelf in vraag te stellen en te evolueren volgens de behoeftes en veranderingen van een samenleving.

 • roland peeters

  Criminelen vragen om bekend te worden !!

 • Julien De Volder

  Die privacy dinges is het beste wat ons kon overkomen.