Sunweb Group annuleert alle vakanties met vertrek tot en met 17 april

Sunweb
De touroperatoren van de Sunweb Group (Sunweb, Eliza was here en Totally) annuleren alle vakanties met vertrek tot en met 17 april. Ze blijven ook passende maatregelen nemen op basis van het beleid van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het beleid op bestemmingen en het beleid van luchtvaartmaatschappijen.

De Sunweb Group heeft ook besloten om de restbetaling tijdelijk aan te passen van zes weken naar slechts twee weken voor vertrek. Dit betekent dat reizigers nu pas twee weken voor vertrek het resterend bedrag voor de reis dienen te betalen.

"Voor iedereen is dit een onzekere tijd", zegt Country Manager België Leen Deville. "We begrijpen dat klanten vragen hebben over de betaling van hun toekomstige vakantie." Daarom verkort Sunweb Group de termijn voor de restbetaling van reizen. 

Vakanties die geannuleerd worden door het coronavirus, zijn in geen geval hun geld kwijt, klinkt het. De klant ontvangt in dat geval een coronavoucher, een waardebon. Die is geldig voor boekingen gemaakt binnen één jaar na uitgifte, voor een bestemming en vertrekperiode naar keuze. De waardebon geldt voor elke pakketreis geboekt met de vakantiemerken van Sunweb Group België.

Reischeque of terugbetaling

Volgens Europees commissaris voor Consumentenzaken Didier Reynders (MR) moeten consumenten de keuze krijgen tussen een reischeque of een terugbetaling door de touroperator. “Het is beter voor de sector dat we mensen stimuleren om te kiezen voor een voucher, maar het moet wel een vrije keuze zijn.” 

Lees ook: Reynders verduidelijkt: “Consument heeft wél recht op terugbetaling pakketreis, voucher kan niet verplicht worden”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Pieter Dewever

    Op zich is het gebruiken van een voucher (tegoedbon) een goed idee voor wie het wil aanvaarden. Helaas, maakte minister Muylle er een verplichting van. Je kan het volgens haar Ministerieel Besluit van 20.03.2020 (Staatsblad) niet weigeren. Dat is een overtreding van de Europese regelgeving nr. 32015L2302 dat de organisator verplicht betaalde sommen terug te betalen.

  • Erick Dequinnemaere

    Voucher is steun aan de reisorganisatie maar de geldigheidsduur is veel te kort Erick dequinnemaere