Styliste die honderdduizenden euro's verdiende met nepschool krijgt jaar cel met uitstel

Getty Images
De Brusselse correctionele rechtbank heeft dinsdag een Bulgaarse styliste veroordeeld tot een jaar cel met uitstel en een boete van 12.000 euro voor oplichting. Ze had een valse stylistenschool op poten gezet op de Brusselse Louizalaan en had daarmee honderdduizenden euro's verdiend.

Verschillende mensen die zich in de school hadden ingeschreven, hadden zich burgerlijke partij gesteld tegen de beklaagde. Sommigen van hen hadden aan de rechter verklaard dat ze 8.000 euro inschrijvingsgeld per jaar betaalden.

De vrouw had zes jaar lang haar school geleid en aan de leerlingen beloofd dat ze voor een jury konden verschijnen om een echt getuigschrift te behalen. Dat was echter niet waar, aangezien de opleiding niet erkend was.

Na een klacht van de Franse gemeenschap sloeg de vrouw op de vlucht met de honderdduizenden euro's die ze opstreek met haar valse school. Ze betaalde bovendien de lonen van haar werknemers niet meer uit en ze liet ook na verder huur te betalen aan de eigenaars van de gebouwen waarin de school zich bevond. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • louis van hoeylandt

    als dat al enkel jaren aan de gang was ....zal er toch ergens iets anders ook fout lopen niet ?

  • Saadia Sellak

    Ja, zo makkelijk gaat dat niet, we zijn niet in Bulgarije dat je dat soort foefjes kunt uithalen.