Exclusief voor abonnees

Studio 100-topman is al vijf jaar peter van Somalische vluchteling (19): “Vooroordelen verdwijnen zodra iets een gezicht krijgt”

Hans Bourlon en Abdufatah gingen deze zomer enkele keren mountainbiken, al snapte de jongeman daar in het begin totaal het nut niet van.
RV Hans Bourlon en Abdufatah gingen deze zomer enkele keren mountainbiken, al snapte de jongeman daar in het begin totaal het nut niet van.
Hans Bourlon, topman van Studio 100, nam vijf jaar geleden het peterschap op van een 14-jarige Somalische jongen. “Abdufatah spreekt intussen goed Nederlands, wordt straks een uitstekende elektricien en ambieert een carrière in de atletiek. Maar ik heb er zelf ook veel aan: hij heeft me door zijn ogen naar de wereld doen kijken en dat is ongemeen boeiend.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vloebergs Jan

  Het probleem ligt niet bij de meerderheid van de vluchteligen maar bij een minderheid die crimineel, salafist , wahabiet en of terro bedrijgingen vormen. Een ander groot probleem dat zich steld is dat de arbeider steeds meer onder druk komt te staan, de huizenmarkt, arbeidsmarkt, buurtwinkels die verdwijen en andere die in de plaats komen. De concurentie word bikkelhard. Betonstop en de milieueffecten van overpopulatie zijn ook steeds meer en meer een probleem. Belgie is vol.

 • Roger Poot

  Iedereen zijn vluchteling.....sympathiek, maar het lost de problematiek niet op.

 • Eric Urkens

  Als Hans Bourlon met zijn 100-den miljoenen dat vindt is dat zijn goed recht. Net als het andere mensen hun goed recht is om daar anders over te denken. Meestal wonen die andere mensen tussen de vreemdelingen en woont Hans waarschijnlijk in een residentiële wijk. Ik stel voor dat hij in die wijk een asielcentra opent. Dan kan hij in groep gaan fietsen.

 • Michel Den Dikke

  1 vluchteling vergelijken met de enkele honderden die een asielcentrum moeten opvullen is dan ook een totaal van de pot gerukte vergelijking. Niemand heeft last van die ene vluchteling of die ene moslim, maar als ze opeens tien procent van uw buurt uitmaken dan zijn er wel problemen en trouwens overal dezelfden: criminaliteit die met een ruk omhoog gaat, handtastelijkheden, bendevorming en obsceniteiten roepen naar blanke vrouwen. Wie zegt dat dat niet gebeurd die liegt simpelweg.

 • stefan crama

  Alle respect voor die jongen maar helaas zijn er enkelingen die het voor iedereen verpesten en dezen worden nauwelijks aangepakt en dat wringt in dit land.