Studente krijgt zware klappen van vijf jongens op zomerfuif

rv
Een 18-jarig meisje uit het Maasland heeft zaterdagnacht klappen gehad op fuif Bal Tropical in Bocholt. Een vriend van het meisje kreeg het aan de stok met enkele jongens op de fuif. Die werd belaagd omdat hij homo is.

Het ontaardde in een discussie, die escaleerde. "Ik wilde hem enkel verdedigen", zegt Amber T. "Maar uiteindelijk werd ik mee in elkaar geslagen. Het waren zeker vier of vijf jongens. Mijn neus is gebroken, en mijn kaak en oogkas zijn gekneusd. Als iemand iets gezien heeft, zou ik graag gecontacteerd worden", verspreidde ze zelf in een Facebookbericht dat al meer dan 3.000 keer werd gedeeld maar ondertussen wel verwijderd is.

Op het fuifterrein kreeg het meisje de eerste zorgen toegediend, waarna ze voor verzorging naar het Mariaziekenhuis in Overpelt werd overgebracht.

Politiezone CARMA en het parket van Limburg onderzoeken de feiten. De politie is volop bezig met het onderzoek en de identificatie van de betrokkenen van de schermutseling. Voorlopig is er nog geen duidelijk zicht op verdachten. Dat bevestigde persmagistraat Anja De Schutter van het parket van Limburg.