Studente gedrogeerd en verkracht op VUB-campus

De VUB-campus in Jette
Marc Baert De VUB-campus in Jette
Een studente van de Vrije Universiteit Brussel is in de nacht van maandag op dinsdag gedrogeerd en verkracht door een onbekende dader. De studente uit de master Geneeskunde zou op weg naar haar kot op de universiteitscampus in Jette achtervolgd zijn door een man. De dader volgde haar tot aan haar kot. Daar zou hij haar naar binnen hebben geduwd en verkracht hebben. Na de aanval vluchtte hij weg.

De VUB heeft intussen al extra 'zichtbare en onzichtbare' veiligheidsmaatregelen genomen. Zo zet de VUB 's avonds extra bewakers in op de campus. De decaan van de faculteit geneeskunde Peter In 't Veld heeft zijn studenten in een mail gewaarschuwd om alert te blijven. "Ben je laat op pad? Probeer dan niet alleen te gaan", klinkt het in de mail. "Woon je in het studentenhuis op de campus? Zorg dan dat je kamer of unit altijd afgesloten is en laat geen onbekenden in je unit."

Persoonsbeschrijving

De politie is nog op zoek naar de dader. Volgens het studententijdschrift De Moeial beschikken de speurders over een vage persoonsbeschrijving. Het gaat om een grote man van 20 à 30 jaar oud met zwart haar, een zwarte baard en bruine ogen. Of hij een link heeft met de universiteit, is nog niet bekend. De beelden van de bewakingscamera's op de campus worden door de politie onderzocht.

Privacy

"Er is inderdaad een onderzoek geopend naar feiten van agressie tegen een studente van de VUB in de nacht van 23 op 24 oktober 2017", zegt Brussels parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "De hulpdiensten werden verwittigd door de vriend van het slachtoffer, die niet aanwezig zou zijn geweest op het moment van de feiten. De studente werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Toen de politie aankwam in het ziekenhuis, liet de gezondheidstoestand van het slachtoffer het niet toe haar te verhoren." "Gelet op de privacy van het slachtoffer en de verschillende onderzoeksdaden die lopende zijn, kunnen we niet meer details geven over het eventuele verloop en de aard van de feiten", aldus nog het parket. "Speculaties kunnen het onderzoek schaden."
25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Will Tutenel

  Ooit brak er terecht een ware storm los toen een gezaghebbend iemand in Duitsland zei: blijf op armafstand van lui die je niet kent. Dit is al even erg hoor: blijf binnen als het donker is, barikadeer je in je huisje/kot en houd de gsm bij de hand om alarm te slaan bij gevaar... moeten we daar mee gaan leven?

 • Anny Bollens

  In de jaren 60 kon ik in het donker een kwartier te voet tot thuis ( met de laatste tram) op zaterdag! Dit zou ik nu nooit meer durven! Zielig voor onze kleinkinderen later!

 • Leon Mertens

  Mijn kleinzoon is vandaag geslagen en aangevallen op de campus VUB is daar kontrole ...

 • Adam Beyer

  Weer een slachtoffer van ruggengraatloze politici en een falende Justitie. Al die geitenwollen sokken figuren moeten wel beseffen dat in een Marxistische maatschappij zij wel de zwakken zullen zijn, dansen naar de pijpen van de sterkste. Zo'n seut als Merkel zou iets meemaken.

 • Jan Huysmans

  Waar zijn we in terecht gekomen... over heel Europa hebben we criminaliteit die zulke proporties aanneemt dat het niet niet meer leefbaar blijft op termijn. Bedankt EU voor de opendeurdagen jaren aan een stuk.