Student filmt douchend meisje in Gents studentenhome, parket start onderzoek

Home Vermeylen, aan de Overpoort.
UGent Home Vermeylen, aan de Overpoort.
Een student uit Gent werd afgelopen maandag betrapt toen hij een medestudente proberen te filmen terwijl ze onder de douche stond. Het meisje diende daarop klacht in bij de politie. De feiten vonden plaats in Home Vermeylen, meldt VTM Nieuws.

De mannelijke student was lid van het praesidium van Home Vermeylen. Hij werd maandag meegenomen voor verhoor nadat hij een medestudente had proberen te filmen terwijl ze onder de douche stond. Hij filmde onder de cabine en werd betrapt door zijn slachtoffer. Zij heeft hem onmiddellijk geconfronteerd, verwittigde de universiteit en diende een klacht in bij de politie. 

De Universiteit Gent bevestigt dat de student onmiddellijk uit het bestuur van het studentenhome werd gezet "omwille van zedenfeiten". Hij mag ook geen enkel studentenhuis van de UGent nog binnen. In Home Vermeylen, waar de feiten plaatsvonden, zitten 450 studenten op kot.

"Er loopt nog een onderzoek bij politie en parket. De chemiestudent woonde in de home, maar heeft nu geen toegang meer, in afwachting van een definitief onderzoek. In dat onderzoek zal hij gehoord worden en kan er eventueel een tuchtsanctie opgelegd worden. Dat kan een terechtwijzing, een voorlopige schorsing of, in het ergste geval, een definitieve verwijdering zijn," zegt woordvoerster Tine Dezeure van de UGent. 

Volgens VTM Nieuws zal de jongen ook nog voor een tuchtcommissie moeten verschijnen.
16 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Christine Laevers

  Vroeger, lang geleden, misschien nog oké, maar nu kan dat niet meer met Twitter en facebook en de technologie van camera's en weet ik veel. Intern kan dit ook niet meer beslecht worden.

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Is het dat wat onze toekomstige elite leert op de univ ? Is zo normaal zou Draulands zeggen !

 • piet fluwijn

  en dat terwijl je voor 20€ een zo goed als onzichtbare camera kunt bestellen..

 • Steven Devlaemincq

  Met alle commotie rond het respect zou hij beter moeten weten . Met de verziekte socialemedia kunnen dergelijke filmpjes de wereld rondgaan en daardoor ook op langetermijn schade berokkenen aan het slachtoffer . Een zware straf en een definitieve melding van zedenfeiten op het strafblad , het gaat hier om een volwassene geen puber .

 • dev verslegers

  Voila dames dat is dé juiste reactie dat je op zoiets moet hebben. Niet op sociale media slachtoffer gaan uithangen "om een signaal te sturen" nee. Universiteit verwittigen en direct klacht neerleggen bij de politie, dat is de enige correcte response. Maar tegelijk sta ik al te wachtten op het moment dat dit weer opgehaald word als bewijs dat alle mannen zo zijn door een bepaald groepje mentaal gestoorden met een megafoon voor hun mond.