Structureel probleem met transmigranten: opnieuw parkeerverbod voor vrachtwagens in Veurne

Controleactie in Veurne, foto uit september 2018.
Bart Boterman Controleactie in Veurne, foto uit september 2018.
Veurne heeft beslist dat er geen vrachtwagens meer mogen geparkeerd staan op de Brugse Steenweg (N35). Op die manier wil de West-Vlaamse stad de veiligheid verhogen en de druk van transmigranten wegnemen. Het is niet de eerste keer dat er een parkeerverbod komt.

Een parkeerverbod langs de N35 bewees in 2017 al eens zijn nut dus de maatregel komt niet uit de lucht gevallen. Tot eind juni mag er 's nachts niet meer geparkeerd worden op die Brugse Steenweg.

Stad Veurne wil hiermee de veiligheid verbeteren en de overlast verminderen. Naast de verkeersonveiligheid is er ook een structureel probleem met transmigranten. Deze plaats is gekend bij mensensmokkelaars, want ze ligt pal tussen Calais en Duinkerke, en Zeebrugge. Bovendien blijft er heel veel afval achter.

  "De stad blijft voorstander dat vrachtwagens in beveiligde zones in havenfaciliteiten of langs autosnelwegen parkeren en niet zomaar langs toegangswegen of in industriezones", aldus Peter Roose, burgemeester van Veurne. In juli volgt een evaluatie. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joppe Baeyens

  Ik vind het zeker te ver gaan nu wanneer wij de Belg worden gestraft voor wat die migranten aanrichten . Daarom blijft mijn idee over migranten het zelfde .Als ze de wet overtreden moeten ze terug worden gestuurd zonder pardon.

 • Mady Vermeulen

  Dat heet 'dweilen met de kraan open'. Illegaliteit is een misdaad. Oppakken en zonder pardon retour sturen is de enige oplossing, want de enige manier die als ontmoediging werkt.

 • René Mertens

  Heel simpel op te lossen. Oppakken en onmiddellijk terug naar het land van herkomst. Maar daar hebben de politiekers de moed niet voor. Wat daar allemaal rondspookt is geen meerwaarde voor ons land en ook niet voor andere landen. Of nog beter stuur ze naar Merkel.

 • Dieder De Brende

  Oplossing is nochtans simpel : opgepakt door politie heb je enkel 2 keuze. 1) je vraagt hier asiel aan of 2) terug naar land van herkomst en ondertussen in een bewaakte kazerne verblijven. Wedden dat er volgende week geen meer rondlopen.. nochtans de beste afschrikking. Zet ook die 500 militairen op straat in ter bescherming van die kazerne. Op straat moet je politie plaatsen