Strengere verkeerswetten in de maak

rv
Federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) werkt aan nieuwe verkeerswetten, waardoor de letsels bij slachtoffers van ongevallen doorslaggevend zullen worden bij het bepalen van de strafmaat voor de chauffeurs die de ongevallen veroorzaakten.

Bestuurders die te veel gedronken hebben, vluchtmisdrijf plegen, rijden zonder rijbewijs of recidiveren zullen veel zwaarder worden gestraft als ze ongeval veroorzaken met (zwaar)gewonden of doden dan bestuurders die dezelfde overtreding begaan en enkel materiële schade op hun geweten hebben.

Nu zeggen onze wetten niets over dat onderscheid. Bellot wil ook de maximumstraffen voor verkeersinbreuken gevoelig optrekken en de verjaringstermijnen verlengen. Hoeveel straf er op welk misdrijf met welk letsel zal staan, moet nog worden berekend, maar de minister wil er volgend jaar al mee uitpakken. 

Wil u weten wat rechters in ons land denken over deze nieuwe wetten? U leest het in onze Pluszone. Exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 2 euro!