Exclusief voor abonnees

Strava perkt gratis functies drastisch in. Maar willen wielerfanaten wel betalen?

Maxim Pirard (22) reed recent nog letterlijk de Ronde van Vlaanderen en voltooide zo over een tocht van meer dan duizend kilometer de omtrek van Vlaanderen.
RV Maxim Pirard (22) reed recent nog letterlijk de Ronde van Vlaanderen en voltooide zo over een tocht van meer dan duizend kilometer de omtrek van Vlaanderen.
Gevloek in - fanatiek - sportievelingenland gisterenmorgen: Strava, de populaire fiets- en loopapp, snoeit drastisch in de mogelijkheden voor zijn gratis gebruikers. Onder meer de klassementen zijn binnenkort te betalen. “Spijtig, want net dat maakte de trainingen boeiender”, klinkt het bij de fans. Willen zij voortaan betalen? 

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Rodrigus

  waarom betalen? als je traint met een GPS of sportwatch heb je zowiezo al een App als garmin connect. wat is het nut van Strava?

 • Filip Vanlaeken

  Privacy blijft het grootste probleem. Waarom pakt de wetgever de misbruiken bij Apple, Google en de appdiensten niet aan ? Google eist bvb dat ze je GPS locatie krijgen als je een WIFI wil zoeken, ook thuis. Datvis technisch voor niks nodig. Big Brother met de groeten van onze onbekwame overheid.

 • Steven Frans

  Wat is nu 60€ op een jaar Ik heb al geruime tijd een abonnement en zal dit blijven doen Bij meer betalende leden, zal dit ook ten goede komen aan de verdere verbetering van de app. Wel een fiets van enkele duizenden euro, maar te gierig om 60€ te betalen, voor niets gaat de zon op.

 • DAVY VOLDERS

  Hier eindigt mijn strava verhaal voor hoeveel ik er ook mee bezig was, pfff. Ik moet al zoveel betalen en dit heb je echt niet nodig om te trainen. Gadgetprul en opscheppen met hun ritten naar andere toe.

 • Sobek Wessels

  Te mottig om 60 euro per jaar te betalen maar wel om de 3j een nieuwe fiets van meer dan 8000 euro kopen die ze eigenlijk helemaal niet nodig hebben want het zijn toch maar recreanten ,toeristen ??