Straks is de zon er weer

THINKSTOCK
Vanmiddag komt de zon van het oosten uit steeds vaker tevoorschijn. Aan de kust blijft het echter nog geruime tijd zwaarbewolkt met tijdelijk kans op wat regen. Er waait een zwakke tot matige, aan zee een vrij krachtige noordoostenwind. De maxima bedragen 21 graden aan de kust, 27 graden in het centrum en zowat 30 graden in Lotharingen. De temperatuur van het strandwater bedraagt 19 graden.

Vanavond en -nacht zijn er naast wolkenvelden ook opklaringen. Aan het eind van de nacht is er kans op een bui aan de kust en in het grensgebied met Frankrijk. De minima bedragen 15 tot 19 graden.

Morgen zijn er perioden met zon. In de loop van de late namiddag neemt de kans op enkele regen- of onweersbuien geleidelijk toe. De wind waait zwak tot matig, aan zee soms vrij krachtig uit oostelijke richtingen. De maxima bedragen 25 graden aan zee, ongeveer 30 graden in het binnenland maar in de Gaume is een uitschieter van 34 graden mogelijk. In de nacht van donderdag op vrijdag mogen we onweersbuien verwachten.

Koeler
Vrijdag verloopt wisselend bewolkt met kans op een regen- en onweersbui bij ongeveer 26 graden. Aan de kust is het koeler. Zaterdag domineert de bewolking en tijdelijk kan er wat regen vallen. Later wordt het droog. Het kwik komt op zowat 21 graden uit. Zondag en maandag blijft het overwegend droog met zonnige perioden bij een middagtemperatuur rond 23 graden. Dinsdag en woensdag is het rustig zomerweer.