Strakke wind zorgt voor zandophopingen: kustbaan tussen Oostende en Middelkerke zeker tot morgenavond afgesloten

Kustbaan zandvrij maken Middelkerke - Oostende
Bart Boterman Kustbaan zandvrij maken Middelkerke - Oostende
De kustbaan tussen Oostende en Middelkerke is sinds deze namiddag afgesloten voor het verkeer. Zandophopingen, gevormd door de strakke wind tot 7 beaufort van over zee, liggen aan de basis. Er zijn omleidingen voorzien via de Oostendelaan en de Nieuwpoortsesteenweg. 
Bart Boterman

Ook de kusttram ondervindt hinder door zand op de sporen. “Pendelbussen nemen het traject van de kusttram tussen Oostende en Westende over. De reizigers op de kusttram worden daarover op de hoogte gebracht en kunnen hun reis -mits kleine overstap- vlekkeloos verder zetten”, zegt De Lijn-woordvoerster Carla Tavernier

Benny Proot

De kustbaan wordt ten vroegste morgenavond opnieuw toegankelijk. Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn moeten eerst de baan en sporen opnieuw zandvrij zien te krijgen. “Er wordt verwacht dat de wind morgen zal draaien, zodat er geen zand meer op de kustbaan waait. Pas dan kunnen de ruimwerken beginnen, anders is het dweilen met de kraan open. De timing is echter afhankelijk van het weer”, zegt Dirk Vanhuysse van Agentschap Wegen en Verkeer.

Een kraan verwijdert het opgewaaide zand langs de Zeedijk in Raversijde.
PETER MAENHOUDT Een kraan verwijdert het opgewaaide zand langs de Zeedijk in Raversijde.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  Ze hebben daar zeker geld teveel? Zouden ze niet beter investeren in een duurzame oplossing i.p.v. elk jaar opnieuw zand te ruimen?

 • guido vermeyen

  Met het verdwijnen van de duinen krijg je dan zoiets...en het kost veel geld dit allemaal op te scheppen ....goed bezig kust.

 • Tom Vereycken

  Wat is't probleem eigenlijk , aan de kust hebben soms eens wat zand op de baan in de Ardennen hebben ze sneeuw ... So what ...

 • josé De Mulder

  Mr De Kerpel ,ik word zo moe van dat zinnetje "zakken gevuld".Ten andere de kustbewoners weten als geen ander dat dat opspuiten van zand van levensbelang is voor de bescherming van het hinterland .En zelfs in het binnenland doet men al jaren werken om de dijken van de grote stromen te verhogen, dit onder de naam Sigmaplan .

 • Pieter Martens

  Is dat probleem zo moeilijk op te lossen???