Strafste straatact en straatmuzikant van Gentse Feesten vallen in de prijzen

Tal van verschillende straatacts en straatartiesten zijn te zien op de Genste feesten. Enkel de beste worden beloond met de prijs van strafste straatact of strafste straatmuzikant.
Wannes Nimmegeers Tal van verschillende straatacts en straatartiesten zijn te zien op de Genste feesten. Enkel de beste worden beloond met de prijs van strafste straatact of strafste straatmuzikant.
Op de negende en laatste dag van de Gentse Feesten werden de winnaars van de strafste straatacts en strafste straatmuzikanten uitgereikt. Komiek Rubio Miquel uit Spanje kreeg de prijs voor de strafste straatact, terwijl Jasper De Kind uit België tot strafste straatmuzikant werd verkozen. Marjolein Acke (11) werd verkozen tot Kinderburgemeester.

Feestenburgemeester Christophe Peeters (Open Vld) reikte op de laatste dag van de Feesten de prijzen voor de straatanimatie uit. In de categorie strafste straatact haalde Rubio Miguel uit Spanje het met zijn komisch en soms absurd spektakel. Hij haalde het voor de Belgische Nora Hassaounia, buikdanseressen op oriëntaalse muziek, en de Brit Angus Mcdonald met zijn magische vingervlugge act. 

Als strafste straatmuzikant kwam Belg Jasper De Kind als winnaar uit de bus met zijn Mexicaanse traditionele muziek. Glenn Liebaut uit België werd tweede dankzij zijn slagwerktheater en Joris De Meester -eveneens uit België- werd derde met zijn akoestische gitaar en drumkit, ingebouwd in een wasmachine. De eerste, tweede en derde prijs zijn respectievelijk goed voor 2.500, 1000 en 500 euro. 

Kinderburgemeester

De 11-jarige Marjolein Acke uit Sint-Amandsberg werd verkozen tot Kinderburgemeester van de Gentse Feesten. Haar act was een mix van zang en dans op Seisouso van Cirque Du Soleil. "Marjolein viel op door haar sterke 'presentatieskills' en ze wist het publiek te charmeren met haar spontane reacties tijdens de show", vertelt Peeters. "Als Kinderburgemeester wil ze de stad graag nog kindvriendelijker maken met zo weinig mogelijk auto's, zodat elk kind overal vrij kan spelen, fietsen, rolschaatsen, ..." 

Vandaag sluiten de feesten af met de traditionele dag van de Lege Portemonnees, het Bal 1900 en de Kaarskensstoet.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ivan Gabriels

    Kben ooit 2x op gentse feeste geweest.Top aanrader!

  • steven de vos

    de zanger op ATV !!!

  • johny daneels

    Laat mij raden, een win for life ticket op mijn belastinggeld