Straf met uitstel voor vrachtwagenchauffeur die dodelijk ongeval veroorzaakte in Kennedytunnel

De Roemeens vrachtwagenchauffeur veroorzaakte in 2017 een ongeval die het leven kostte van een oudere vrouw.
De Scheirder De Roemeens vrachtwagenchauffeur veroorzaakte in 2017 een ongeval die het leven kostte van een oudere vrouw.
De Antwerpse politierechter heeft een Roemeense vrachtwagenchauffeur dinsdag veroordeeld voor een ongeval met dodelijke afloop in de Kennedytunnel vorig jaar. David V. (31) kreeg drie maanden cel met uitstel, zes maanden rijverbod, waarvan een maand effectief, en 4.000 euro boete, waarvan 400 euro effectief.

Het ongeval gebeurde op 13 juni 2017 aan het einde van de Kennedytunnel in de richting van Gent. David V. had bij het veranderen van rijstrook de Volkswagen Golf van een ouder koppel niet opgemerkt. Hij ramde de auto, die tegen de tunnelwand werd gekatapulteerd. 

De brandweer kwam ter plaatse om het dak van de verhakkelde wagen te knippen en het koppel te bevrijden. Beiden werden zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De vrouw stierf op 29 juni 2017 aan haar verwondingen. David V. werd vervolgd voor het niet verlenen van voorrang, de onopzettelijke doding van de vrouw en het toebrengen van onopzettelijke slagen aan haar man. 

De vrachtwagenchauffeur, die vorige maand speciaal vanuit Roemenië naar ons land was gekomen om zijn proces bij te wonen, betwistte de feiten niet. Hij verklaarde dat de auto in de dode hoek van zijn vrachtwagen zat en dat hij hem echt niet gezien had. De beklaagde had niet gedronken, was niet vermoeid en had ook niet te snel gereden. 

Zijn advocaat had voor een straf met uitstel gepleit, omdat de man de enige kostwinner is voor zijn gezin. De rechtbank legde zijn celstraf volledig met uitstel op, en zijn boete en rijverbod grotendeels. De firma waarvoor hij reed, werd burgerlijk aansprakelijk gesteld voor de kosten. 
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • nivarlet jacques

  Geen enkele van die buitenlandse chauffeurs kennen de voorrangsregels hier niet. Laat staan met inhalen bij regenweer. Oprijden op de autosnelweg. Is het niet tijd plukken en een dag rijschool te geven. Ga maar eens kijken hoe ze aan de loskade parkeren. En bekijk da rijbewijs eens goed. Enkel de foto is anders maar ze noemen allemaal hetzelfde.

 • Robert DE REU

  Vooraleer hier allemaal verwijten komen van moordenaar tot levenslang rijverbod, het gaat hem hier duidelijk om een normaal verkeersongeval, en daarbij is altijd een partij in fout,velen denken mij overkomt dit niet maar het ligt alle dagen op de loer, kan mij volledig aansluiten bij de uitspraak van de rechter.

 • Eric Vanovermeire

  Eli, rij eens een dagje mee met een vrachtwagen en je praat heel anders. Automobilisten moeten meer leren rekening houden met vrachtwagens. Een dode hoek is en blijft een dode hoek.

 • Eli Bos

  Nog een moordenaar die er gratis van af komt. Echt onvoorstelbaar dat gerecht in België