Straf met uitstel voor "uitgelokt" steken agent met glas

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Alen Ekinci vrijdag veroordeeld tot een jaar cel met uitstel en 275 euro boete. Hij had het tijdens een avondje stappen aan de stok gekregen met een politieman die zijn vrouw probeerde te versieren. De beklaagde had hem met een glas in het gezicht gestoken. De rechter hield er rekening mee dat de agent zelf had bijgedragen tot het conflict.

Politiemannen Kurt D. en Luc V.B. hadden de avond van 19 maart 2006 geen dienst en waren samen naar Club Industria getrokken in de Indiëstraat in Antwerpen. Volgens getuigen had Kurt te diep in het glas gekeken en viel hij vrouwelijke klanten lastig.

Hij zocht ook toenadering tot de vrouw van Alen. De beklaagde vroeg hem daarmee op te houden, maar Kurt hield vol. Het kwam tot een conflict, waarbij Alen met een gebroken glas uithaalde en de politieman in het gezicht en aan de arm verwondde.

De rechtbank hield rekening met het feit dat het slachtoffer zelf had bijgedragen tot het conflict en vond dat een verzachtende omstandigheid in het voordeel van de beklaagde. De rechter vond de politieman ook medeverantwoordelijk voor de schade die hij geleden had. Hij kreeg een provisionele schadevergoeding van 130 euro toegekend. De rechtbank stelde een deskundige aan om de duur en de graad van zijn tijdelijke arbeidsongeschiktheid te bepalen. (belga/jv)