Straatracers halen snelheden tot 170 km/uur in Hasselt

beeld ter illustratie
belga beeld ter illustratie
De lokale politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee bestuurders betrapt die aan het straatracen waren in de omgeving van de IKEA in Hasselt. De politie kon beide bestuurders achtervolgen via de N80 in Alken. Ze werden er aan de kant gezet nadat ze snelheden tot 170 kilometer per uur hadden gehaald. Het rijbewijs van beide bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken.

Het ging om een twintiger en een dertiger. Een van de bestuurders was afkomstig uit Zonhoven. Ze begingen een overtreding van de vierde graad en zullen zich later voor de politierechtbank moeten verantwoorden. De bestuurders riskeren een gemeentelijke administratieve sanctie van 330 euro, een onmiddellijke inning van 473 euro, een boete in de rechtbank tussen de 320 en 4.000 euro en een verval tot sturen tussen de 8 dagen en 5 jaar.

"Onze mensen hielden in de nacht van vrijdag op zaterdag een actie tegen overlast gecombineerd met controles op straatracen", zegt politiewoordvoerder Dorien Baens. "Er werden in totaal twaalf processen-verbaal of onmiddellijke inningen opgesteld."

Gestolen fiets
De politie trof tijdens de actie ook een geseinde persoon aan in de stationsomgeving. "In dezelfde buurt werd ook een persoon aangetroffen die in het bezit was van een gestolen fiets", weet Baens. "De verdachte werd meegenomen voor verhoor en de fiets wordt terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar. Daarnaast werden er ook processen-verbaal opgesteld voor drugsfeiten en verkeersovertredingen."

De straatracers werden betrapt in de omgeving rond de Ikea.
Dalemans De straatracers werden betrapt in de omgeving rond de Ikea.