Stormloop op voor iedereen opengestelde vacature van gouverneur Oost-Vlaanderen

De huidige Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers. Het opengooien van de selectieprocedure voor de volgende gouverneur van Oost-Vlaanderen leidt tot een stormloop op de vacature. Bronnen van de krant spreken van 80 tot 105 kandidaten.
Photo News De huidige Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers. Het opengooien van de selectieprocedure voor de volgende gouverneur van Oost-Vlaanderen leidt tot een stormloop op de vacature. Bronnen van de krant spreken van 80 tot 105 kandidaten.
Het opengooien van de selectieprocedure voor de volgende gouverneur van Oost-Vlaanderen leidt tot een stormloop op de vacature. Dat schrijft De Tijd vandaag. Voor het eerst kan iedereen zich formeel kandidaat stellen voor de functie. Velen wagen hun kans.

Bronnen van de krant spreken van 80 tot 105 kandidaten. Het gaat om politici, kabinetschefs, ondernemers, diplomaten en militairen. De kandidaten moeten een interview doen bij het selectiebureau Ascento en een test afleggen. Daarna maakt de Vlaamse regering een shortlist. Wie daarop belandt, moet een hoorzitting in het Vlaams Parlement doorstaan.

De selectie van de provinciegouverneur gebeurde decennialang achter gesloten deuren, waarbij een evenwicht werd gezocht tussen christendemocraten, liberalen en socialisten.
41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Battheu

  Ik versta niet dat er nog één Belg wil stemmen voor de provincie. Ze gingen alles afschaffen en dit jaaaaren geleden. Wanneer gaan de politiekers ne keer ophouden met de bevolking voor den zot te houden. Stemmen voor de provincie ? Ik denk er nog nie aan.

 • Jan Boden

  De enige taak van de gouverneur is om bij droog weer de bevolking te melden dat ze niet mogen smossen met hun water.

 • Jan Boden

  Een burn out ga je van die job alleszins niet krijgen.

 • edgard vermeire

  is al lang beslist wie de opvolger wordt verkopen een beetje show !

 • Johan Billiet

  Overbodige politieke parkeer-job met dienstwoning, dienstwagen + chauffeur tot aan vet pensioen...dit alles om wat handjes te gaan schudden en te gaan vreten op kosten belastingbetaler en dingen te gaan vertellen die iedereen al weet en toch niks mogen / kunnen beslissen. Daarna vet pensioen..Misschien een gouverneursbelasting invoeren...??