Stookoliedieven teisteren Vlaams-Brabant

Onbekenden hebben in de afgelopen dagen grote hoeveelheden stookolie gestolen bij particulieren in Keerbergen en Bekkevoort. Vlaams-Brabant wordt sinds de jaarwisseling geteisterd door een bende stookoliedieven, die vooral in het oosten van de provincie toeslaan.

In Bekkevoort kwam de bewoner van een woning in de Netelzeepstraat gisteren thuis en merkte dat zijn stookolietank was leeggepompt en dat zijn wagen gestolen was. Ook in Keerbergen, op de Processieweg, stelde een bewoner vast dat dieven er met de inhoud van zijn stookolietank vandoor waren gegaan. In beide gevallen gaat het om meerdere honderden liters.

Sinds de jaarwisseling worden er in Vlaams-Brabant, en dan voornamelijk in het arrondissement Leuven, regelmatig diefstallen van stookolie gemeld. Vrijdag moesten de bewoners van een huis in de Hondzochtstraat in Pepingen nog vaststellen dat er 1.800 liter uit hun tank verdwenen was. Nauwelijks een maand eerder waren dezelfde mensen ook al het slachtoffer geworden van een stookoliediefstal. Toen verdween er een duizendtal liter.

Donderdag werd ook 4.000 liter van het goedje gestolen in Scherpenheuvel-Zichem, bij een bedrijf en bij de lokale voetbalploeg. Woensdag was er dan weer 600 liter verdwenen in Begijnendijk en dinsdag 1.500 liter in Herent. Eerder sloegen de dieven ook al toe in Kortenberg, Tienen, Landen en Rotselaar. (belga/bdr)

UNKNOWN