Stoffelijke resten vermiste loodgieter Johan Van der Heyden gevonden in mortelkuip

Politieduikers zochten vorige week onder de brug bij Nieuw-Vossemeer naar stoffelijke resten van de vermiste Belgische loodgieter Johan van der Heyden.
rv/Hessel De Ree Politieduikers zochten vorige week onder de brug bij Nieuw-Vossemeer naar stoffelijke resten van de vermiste Belgische loodgieter Johan van der Heyden.
De stoffelijke resten van loodgieter Johan Van der Heyden (56) zijn gevonden. Dat meldt de Nederlandse politie. 

In het onderzoek naar de vermiste Belgische loodgieter Johan Van der Heyden uit Lint zijn in een onlangs gevonden mortelkuip inderdaad stoffelijke resten van hem aangetroffen. Volgens de politie blijkt dat uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De familie is in kennis gesteld over deze vondst.

Vorige week donderdag werd de met beton gevulde speciekuip gevonden in het Rijn-Scheldekanaal bij het Brabantse Nieuw-Vossemeer in Nederland. Eerder had de politie al gemeld dat het lichaam van Van der Heyden mogelijk in stukken was gesneden en dat zijn stoffelijke resten daarna zouden zijn vervoerd in een betonkuip. De stoffelijke resten zouden daarna mogelijk vanaf een brug in het Schelde-Rijnkanaal zijn gegooid of in het buitengebied van Steenbergen zijn gedumpt.

Er was sinds de avond van zondag 2 juni vorig jaar niets meer vernomen van Van der Heyden. Ondanks zeven aanhoudingen is nog niet duidelijk wat er precies met de man is gebeurd. Hoofdverdachten in de zaak zijn Nicki S. (31) en zijn Belgische vriendin Wanda, die de 56-jarige Belg zouden hebben gegijzeld in Zoersel in België na een uit de hand gelopen poging om hem te beroven. Ze zouden hem in zijn eigen bestelbus naar Steenbergen hebben gebracht. De verdachten zouden hun slachtoffer vervolgens een paar dagen in Steenbergen hebben vastgehouden. Daar zou hij zijn vermoord waarna verdachte Nick S. zijn lichaam in stukken zaagde, (deels) verbrandde in een vuurton en de overblijfselen in een met cement afgevulde kunststof speciekuip in het water dumpte, aldus het scenario waarvan de politie uitgaat.

Duikers gingen op zoek naar mogelijk gedumpte stoffelijke resten van de Belgische loodgieter Johan Van der Heyden in het Schelde-Rijnkanaal bij Sint Philipsland in Nederland.
Hessel De Ree Duikers gingen op zoek naar mogelijk gedumpte stoffelijke resten van de Belgische loodgieter Johan Van der Heyden in het Schelde-Rijnkanaal bij Sint Philipsland in Nederland.
Politieduikers zoeken onder de brug bij Nieuw-Vossemeer naar de stoffelijke resten.
Hessel De Ree Politieduikers zoeken onder de brug bij Nieuw-Vossemeer naar de stoffelijke resten.
Loodgieter Johan Van der Heyden.
VTM Loodgieter Johan Van der Heyden.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • guy vermeulen

  Als je vreemd gaat kan je van alles tegen komen . En geld moeten de meesten niet hebben hoor maar als ze nog maar denken dat je er hebt doen ze je dood. Ik vertrouw al dertig jaar niemand meer,juist mijn eigen dan zorg je voor een zeer goede vriend.

 • Serge Surmont

  Dit allemaal om centen, hoe diep kan men vallen...

 • gerda Beynen

  Erg geen woorden voor, daders nooit nog in vrijheid stellen nooit meer.mijn innige deelneming aan de nabestaanden.

 • dirk billiet

  Heel straf staaltje van de verbetenheid van de speurders. Hoed af

 • Vatteeuw Christophe

  Wat een gekke mensen doen nu zoiets? Dat zijn beesten!!