Stoffelijk overschot uit het water gehaald in Kortrijk

Uit de Leie in Kortrijk is deze voormiddag een stoffelijk overschot van een man uit het water gehaald. Dat meldt het Kortrijkse parket. Het slachtoffer is mogelijk een man die afgelopen nacht in Lauwe van een brug in de Leie sprong.

Bij de hulpdiensten liep afgelopen nacht een melding binnen van iemand die gezien had hoe langs de Wevelgemstraat in Lauwe een man van de brug over de Leie was gesprongen. Duikers van drie verschillende brandweerkorpsen snelden ter plaatse, maar in het pikdonker van de nacht en omwille van de vrij sterke stroming slaagden ze er niet in de drenkeling te lokaliseren.

Deze voormiddag werd verder gezocht naar de man, maar dan op Kortrijks grondgebied. Dat leverde wel resultaat op. Rond tien uur haalden duikers vlak bij het Sint-Amandscollege het levenloze lichaam van een man uit het water. Uit de vaststellingen van de wetsdokter blijkt het slachtoffer nog niet lang in het water te hebben gelegen. Mogelijk gaat het dan ook om de man die de nacht voordien in Lauwe van de brug sprong. Over de identiteit van het slachtoffer bestaat nog geen duidelijkheid.