Stiptheidsacties Brussels Airport veroorzaken vandaag wellicht opnieuw hinder

De luchthavenpolitie startte gisteren met stiptheidsacties op Brussels Airport.
Photo News De luchthavenpolitie startte gisteren met stiptheidsacties op Brussels Airport.
De stiptheidsacties van leden van de luchthavenpolitie veroorzaken deze ochtend geen problemen op Brussels Airport. Dat is vernomen van een woordvoerster. Vandaag worden zowat 70.000 reizigers verwacht, onder wie 36.000 vertrekkende passagiers.

Omstreeks 8 uur is de toestand op de luchthaven normaal, maar de woordvoerster sluit niet uit dat er in de loop van de dag wel hinder ontstaat. Ook het stormweer kan problemen veroorzaken. Net zoals de afgelopen dagen adviseert de luchthaven reizigers om ten minste drie uur op voorhand te komen voor niet-Schengenvluchten en twee uur voor andere vluchten.

Gisterenochtend was het tot 45 minuten aanschuiven voor vluchten naar bestemmingen buiten de Schengenzone. De wachtrijen verdwenen in de vroege namiddag, toen het aantal passagiers afnam.

De vakbonden organiseren stiptheidsacties op de luchthaven uit protest tegen een personeelstekort en een gebrek aan middelen. Brussels Airport houdt rekening met langere wachttijden tot en met zondag 1 maart. De luchthavenuitbater belooft al het mogelijke te doen om de impact van de acties op de passagiers te beperken en voorziet in extra personeel om reizigers te helpen en te informeren. 
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Alfons LABIE

  Ze moeten 365dagen hun taken stipt uitvoeren ipv enkele dagen dan word er sneller ingegrepen.

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Wie zijn de slachtoffers??? De passagiers natuurlijk! men zou maatregelen moeten treffen tegen deze welke de passagiers gebruiken als gegijzelden!!!!

 • Luc VAN BEVEREN

  Waarom zitten ze daar anders. Controle elke dag, worden ervoor betaald. Te weinig personeel, kijk eens als er een ongeval is, 3 tot 4 combi's. Is dit nodig?!

 • Jef Van De Plas

  @ wim claes Jambon heeft de rijkswacht niet afgeschaft he , dat is reeds in de jaren 90 gebeurd. Je moet je juist informeren voor je mensen iets in de schoenen schuift waar ze niet verantwoordelijk voor zijn. NVA kuist nog steeds het jarenlange dubieuze beleid op van zijn voorgangers, dat gaat niet op een paar jaar.

 • Karel Meuleman

  Komt daar nog de storm bij: bagage kan op een aantal vluchten niet mee o.v. storm