Stevige storm zorgt voor schade aan de kust

Stuiverwijk Nieuwpoort
Bart Boterman Stuiverwijk Nieuwpoort
Het heeft stevig gewaaid aan de Belgische kust, gisterenavond en afgelopen nacht. In de westkust en ook in Oostende had de brandweer de handen vol. Een wind van soms 9 beaufort zorgde voor omgewaaide panelen, uitgerukte bomen, stukken loskomend dak, omgevallen verkeerssignalisatie en rondvliegende vuilniszakken.

Ook de E40 ter hoogte van Nieuwpoort verloor een truck omstreeks half twee uur het bovenste deel van zijn opligger en was de autosnelweg een halfuur lang afgesloten. In Oostende in de Thomas van Loostraat waaide een schoorsteen naar beneden en in de Rozenstraat viel een boom op een auto.

In de Albert 1-laan in Nieuwpoort rukte de wind een garagepoort uit de gevel en in de Stuiverwijk in Nieuwpoort viel een boom op een wagen. Bij Plopsaland in De Panne waaiden twee stormplaten van de gebouwen van Plopsaqua los en aan het KTA in De Panne was er ook stormschade aan het dak van een bijgebouwtje.

Nog in De Panne, in de Veurnestraat aan de ingang van camping Greenpark, waaide een grote boom om en zaagde de brandweer die in stukken. In de Bortierlaan in De Panne waaide dan weer een stuk van een dak naar beneden. Verder was er ook nog stormschade in Eernegem in de Stationsstraat. Daar kwam een zwaar paneel los te zitten. Omstreeks drie uur nam de storm af van kracht.

E40 Nieuwpoort
Bart Boterman E40 Nieuwpoort
Bortierlaan De Panne
Bart Boterman Bortierlaan De Panne