Steven Vanackere wordt directeur bij Nationale Bank, groen licht voor plan meer vrouwen aan de top

BELGA
Oud-minister en huidig CD&V-senator Steven Vanackere wordt directeur bij de Nationale Bank (NBB). Het kernkabinet heeft vandaag zijn benoeming  bevestigd. De regeringstop gaf ook groen licht voor een hervorming bij de bestuursorganen van de Nationale Bank, om zo meer vrouwen aan de top van de instelling te krijgen.

De voordracht van ex-minister van Financiën Vanackere  als directeur bij de Nationale Bank zorgde voor veel kritiek. Hij vervangt immers Marcia De Wachter, de laatste vrouw uit het bestuur van de Nationale Bank.

De regeringstop heeft nu beslist dat er een hervorming komt die op termijn moet zorgen voor meer vrouwen in de bestuursorganen van de Nationale Bank. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) legde daarover vorige week een voorstel op tafel.

De huidige samenstelling van het directiecomité van de Nationale Bank. Marcia De Wachter gaat op pensioen.
NBB De huidige samenstelling van het directiecomité van de Nationale Bank. Marcia De Wachter gaat op pensioen.87 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter Paulus

  Gisteren in terzake kreeg ik een krop in mijn keel wat heilige steven daar allemaal bijeen loog het acw ten voeten uit

 • Jan Boden

  In België is er geen enkele vrouw die ook maar tot aan de enkels reikt van Steven Vanackere, het zelf benoemd rekenwonder van de Nationale Bank.

 • Gerard Braeckmans

  Heb hem gisteren in TerZake bezig gehoord. Wat een platte vent. Je zou hem bijna zalig verklaren.

 • jacques vansteenkiste

  zie hem lachen met ons.....eerst ons bedrogen met ARCO....en nu goed zijn zakken vullen......ps en zo een groot licht was hij nu ook niet..!!!

 • Lidia Van Bogaert

  Met toestemming van de andere partijen, wij wachten nu op de ruilhandel inzake andere topbenoemingen voor de N-VA, OVLD en MR.