Exclusief voor abonnees

Steven Vanackere gaat Nationale Bank leiden waardoor nu geen enkele vrouw meer in directie zit: “Getuigt van gebrek aan realiteitszin”

Steven Vanackere.
Photo News Steven Vanackere.
Wordt de Nationale Bank opnieuw een mannenbastion zonder vrouwen in de directie? Het onbegrip over de voordracht van Steven Vanackere is groot. “Het zou de overheid sieren als ze haar eigen wetgeving volgt.” Bovendien is diversiteit good for business

Wie naar de website van de Nationale Bank surft, telt op de groepsfoto van het directiecomité zes ietwat oudere mannen in maatpakken die variëren van grijsblauw tot zwart. Op de foto staat ook één vrouw, Marcia De Wachter. Zij was er tot woensdag directeur, maar laat die functie los, omdat ze op pensioen gaat en in de gemeentepolitiek van Overijse stapt.

In haar plaats komt nu oud-minister van Financiën Steven Vanackere. Nog een man met pak en das. “Hoe triest dat de Belgische politiek niet in staat blijkt om zelfs maar één competente vrouw te vinden die mij kan opvolgen”, reageert De Wachter, die zelf hoopte op een wat jonger gezicht.

Alexander De Croo (Open Vld) noemt de heisa over de benoeming van Vanackere terecht op Twitter: “Geen enkele vrouw aan de tafel is geen goede zaak”, luidt het.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen
44 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nancy Verhoeven

  VLD is ook tuk op dat postje, veel meer moet je er niet achter zoeken.

 • Jan Baroen

  Wat heeft De Croo gezegd toen de OVLD Tim Hermans als kandidaat directeur naar voren schoof? Niets, omdat het de poulain van Gwendoline Rutten is. Zich nu moeien wanneer het om een CD&V directeur gaat, is ongepast.

 • Jan Boden

  De carrière van 1 nitwit is belangrijker dan het belang van de partij. Dat gaat de CD&V in mei volgend jaar een pak stemmen kosten.

 • marc castermans

  De CD&V is een typische postjespakkerspartij die enkel nog scoort op het platteland, elders al lang nutteloos. De volgende die een topfunctie gaat krijgen voor bewezen diensten is Kris Peeters hem zie ik weldra Euro-Commissaris worden.

 • Erik Desloover

  ik walg van dit feminisme , gewoon de beste man of vrouw op de juiste plaats .