Stevelinck legt eed af als overgangsburgemeester Zelzate

Kristof Stevelinck (VLD-SD) heeft vandaag in de ambtswoning van Oost-Vlaams gouverneur Jan Briers de eed afgelegd als burgemeester van Zelzate. Daarmee heeft Zelzate net een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen een beëdigde burgemeester. Verwacht wordt dat Stevelinck op korte termijn de sjerp zal afstaan aan partijgenoot Frank Bruggeman, die begin deze maand buiten vervolging werd gesteld voor vermeend gesjoemel met volmachten en schriftvervalsing.

Na de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2012 werd Frank Bruggeman door de coalitie van VLD-SD, N-VA en CD&V-Vrij Zelzate voorgedragen als burgemeester. Omdat tegen hem een klacht werd ingediend door sp.a raakte Bruggeman echter niet benoemd en begin augustus trok hij zijn kandidatuur in. De coalitie besliste daarop de voordracht te tekenen van Kristof Stevelinck (Open VLD-SD).

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois ondertekende op 4 oktober de benoeming van Stevelinck. Op diezelfde dag werd ook Frank Bruggeman door de raadkamer van Gent buiten vervolging gesteld voor vermeend gesjoemel met volmachten en schriftvervalsing. De afspraak was dat Bruggeman snel de plaats zal innemen van Stevelinck, maar wanneer dat zal gebeuren is nog niet bekend.