Sterckx tweede running mate voor Gwendolyn Rutten

Dirk (Sterckx) en Dirk (Van Mechelen) zijn de running mates van Gwendolyn Rutten.
UNKNOWN Dirk (Sterckx) en Dirk (Van Mechelen) zijn de running mates van Gwendolyn Rutten.

Europees parlementslid Dirk Sterckx wordt naast gewezen Vlaams minister Dirk Van Mechelen de tweede running mate van Gwendolyn Rutten in de voorzittersrace bij de Open Vld.
 
De campagne voor de voorzittersverkiezingen bij Open Vld kan stilaan écht van start schieten. Nadat Alexander De Croo zijn kandidatuur aankondigde, met Patricia Ceysens en Vincent Van Quickenborne als running mates, is nu ook het team van Gwendolyn Rutten compleet.
 
Behalve Dirk Van Mechelen doet ze een beroep op partijcoryfee Dirk Sterckx. De naam van de Antwerpenaar dook al eerder op, maar vandaag pas zegde hij toe aan Rutten. Die noemt hem "wijs, rustig en ervaren".

"Met enthousiasme"
Europarlementslid Dirk Sterckx (Open Vld) lichtte zijn keuze om running mate van Rutten te worden als volgt toe: "Ik steun haar als running mate omdat ze het mij gevraagd heeft en ik ga dat met enthousiasme doen".

Sterckx, die in 2004 in de nasleep van de crisis rond het migrantenstemrecht enkele maanden aan het hoofd van de partij kwam, ontwaart in Rutten "een goeie combinatie van jeugdig enthousiasme en politieke ondervinding".

Een eventuele rol als ondervoorzitter van de partij zal volgens Sterckx geen enkele impact hebben op zijn carrière in het Europees Parlement. (belga/ka)

UNKNOWN