Stepaanbieder Troty schort activiteiten in Luik na nog geen half jaar op: “Te vaak vandalisme en diefstal”

Deelstepaanbieder Troty is ook in Antwerpen (foto) actief.
Klaas De Scheirder Deelstepaanbieder Troty is ook in Antwerpen (foto) actief.
Troty, een van de drie bedrijven die in de stad Luik elektrische deelsteps aanbieden, schort na nog geen half jaar haar activiteiten in de Vurige Stede op. De exploitant ziet zich genoodzaakt in te grijpen na te veel gevallen van diefstal en vandalisme, schrijven de Sudpresse-kranten.

Luik beschikt nu over een totaalaanbod van 200 deelsteps, ter vergelijking: in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest staan er 5.000 steps. Drie bedrijven bedienen de Luikse markt. Naast Troty gaat het om Lime en Circ. Van de 25 Troty-steps zijn er zeven gevandaliseerd of gestolen. Dat maakt het economisch niet levensvatbaar, verklaart Yves Fénix van Troty. “Eén deelstep met geolokalisatiesysteem kost al gauw 1.050 euro . Met zulk vandalisme is het niet winstgevend.” 

Tunesië

Ook diefstal speelt Troty, de kleinste aanbieder, serieus parten. Twee uit Luik gestolen deelsteps doken zelfs op in Tunesië, bevestigt Fénix.

De directeur-generaal van concurrent Lime Benelux stelt tegenover Sudpresse onomwonden dat Luik “de moeilijkste Belgische stad voor deelsteps” is. Volgens Troty is de opschorting in Luik een tijdelijke maatregel, geen definitieve stopzetting.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • leen hanssens

  Goed zo. Veel te gevaarlijk op het voetpad.

 • Tina Colpaert

  Heel goed belachelijke en gevaarlijke dingen voor de voetgangers zeker ouderen schrikken zich rot of kunnen vaak niet inschatten hoe snel die dingen op hen af komen!

 • peter colson

  Nadeel van die goed klinkende bedrijfjes? Naïviteit en een enorm gebrek aan mensenkennis. Als je van kindsbeen wordt aangeleerd dat je voor bepaalde zaken de ogen moet sluiten omdat je anders politiek incorrect bent, dan kom je ooit in je leven wel eens in een zeer harde aanvaring met de realiteit ver van de roze bubbel waarin je bent opgegroeid.

 • Bern Vermeulen

  Dit alles is een prima idee, in een eerlijke respectvolle wereld, maar die bestaat helaas niet en was dit te voorspellen.

 • Chris Devlaeminck

  Goed zo. Die steps horen niet op het 'voet'pad.