Stenen van citadel van Hoei vallen op twee woningen

De Citadel van Hoei.
Wikipedia De Citadel van Hoei.
In Hoei (provincie Luik) zijn deze ochtend verschillende stenen van de citadel op twee woningen gevallen. Dat meldt de lokale brandweer. Er vielen geen gewonden, maar vijf huizen zijn uit voorzorg geëvacueerd.

De brandweer werd omstreeks 08.45 uur verwittigd dat er stenen waren gevallen in de straat Sous-le-Château. Twee woningen werden geraakt, een steen viel zelfs door het plafond van een huis.

Niemand raakte gewond, maar vijf woningen zijn uit voorzorg geëvacueerd. Sommige bewoners vonden onderdak bij familie, andere werden opgevangen in het stadhuis in afwachting van een oplossing.

De brandweer is nog steeds ter plaatse om de zone te beveiligen. Waarnemend burgemeester Jacques Mouton hield intussen overleg met brandweer, politie en het OCMW. Er werd ook een ingenieur ingezet om de stabiliteit te evalueren van stukken puin die nog zouden kunnen loskomen van de wand. Hij beslist over verdere maatregelen.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean-Pierre Vercruysse

    Vroeger is het ook reeds verschillende keren gebeurd. Men zou to maatregelen moet nemen want het risico is groot

  • Piet Van Buggenhout

    Dat is niet de eerste keer!