Stemmen doe je zo

VTM NIEUWS
Vandaag trekken we naar de stembus voor de Vlaamse, de federale en de Europese verkiezingen. Om nog even op te frissen hoe u correct uw stem uitbrengt, vindt u hieronder een stappenplan terug.

1. Ga met uw oproepingsbrief en identiteitskaart naar het stembureau.

2. U stemt voor het Vlaams, federaal en Europees parlement. Daarbij kunt u telkens voor één lijst (of partij) stemmen. Als u op meerdere partijen stemt, is uw stem ongeldig.

3. Als u de volledige lijst aanduidt, gaat u akkoord met de volgorde van de kandidaten. U kan echter ook afzonderlijk de kandidaten aanduiden. Blanco stemmen kan ook: dan sluit u zich aan bij de meerderheid van het volk.

Op papier versus elektronisch

Stemt u op papier, dan krijgt u drie stembiljetten: één voor het Vlaams Parlement, één voor de Kamer en één voor het Europees Parlement. Stemt u elektronisch, dan krijgt u één chipkaart voor de drie verkiezingen. Die steekt u in de gleuf van de stemcomputer. Dan duidt u op het scherm de lijst of de namen aan voor wie u wilt stemmen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • JOHAN SOENEN

    Altijd goed voor mij deze uitleg. Dan weet ik zeker dat ik het nog wist . Op naar morgen .