Stelling in Leuven dreigt om te vallen na ongeval met vluchtmisdrijf

De Parijsstraat werd afgesloten ter hoogte van de stelling.
Patrick Vertommen De Parijsstraat werd afgesloten ter hoogte van de stelling.
De Leuvense lokale politie heeft vanochtend vroeg de Parijsstraat moeten afsluiten voor het verkeer omdat een stelling dreigde om te vallen. Dat meldt de politie. Volgens de politie is een wagen tegen de stelling gereden maar is de bestuurder nadien weggereden. 

Het was een politiepatrouille die afgelopen nacht vaststelde dat de stelling gevaarlijk overhelde. De brandweer werd opgeroepen en die stelde vast dat de stelling niet meer stabiel bleek, waarop de Parijsstraat tussen het Damiaanplein en de Minderbroedersstraat werd afgesloten voor alle verkeer. Fietsers en automobilisten moesten een blokje rondrijden. Ondertussen werd een stellingbouwer gezocht om de stelling weer te stabiliseren. Die is momenteel nog steeds bezig de onstabiele stelling weer stabiel te krijgen.

"Uit het onderzoek bleek dat er een auto tegen de stelling was gereden", aldus de politie. "De bestuurder is er na de feiten vandoor gegaan. Op de plaats van de aanrijding werd wel een afgebroken buitenspiegel aangetroffen. Er werd pv opgesteld voor vluchtmisdrijf en de aanrijder wordt opgespoord."

Google Maps



1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ludo Adriaensens

    Het heeft nog lang geduurd, de stad is één grote open bouwwerf. Geen straat of er staat wel een kraan, één of meerdere stellingen of ze ligt gewoon opgebroken. Verbetering valt er niet te verwachten, tegen de tijd dat de stad terug toon- en leefbaar zal zijn, zal twee derde van de huidige bewoners al lang dood en begraven zijn.