Stelende poetsvrouw ontmaskerd door camera in knuffelbeer

(Foto ter illustratie)
rv (Foto ter illustratie)
De correctionele rechtbank van Leuven heeft een zelfstandige poetsvrouw veroordeeld tot drie maanden cel voor diefstal van geld bij een van haar opdrachtgevers. Ze werd ontmaskerd door een camera in een knuffelbeer.

Gordana M. werkte in het voorjaar van 2016 als poetsvrouw bij een echtpaar in Keerbergen. De vrouw des huizes had al een tijdje een vermoeden dat M. geld ontvreemdde. Op 11 april verliet ze een uurtje haar woning. Als test had ze 100 euro in een envelop in een bureaulade achtergelaten. Bij terugkeer bleek dat geld verdwenen. Aan de opgeroepen politie verklaarde de eigenares van de woning dat enkele weken eerder 10.200 euro op een gelijkaardige manier verdwenen was. Ze had toen besloten om de webcam van de computer in te schakelen.

Doelbewust

Op de beelden bleek dat de webcam werd afgedekt telkens de beklaagde in de bureauruimte kwam kuisen. Daarom plaatste de opdrachtgeefster een nieuwe camera, verstopt in een knuffelbeer. Die beelden toonden dat M. doelbewust de bureaulades doorzocht en geld had verstopt in haar kledij.

Zowel een fouille als een huiszoeking op 11 april waren negatief uitgevallen. Tien dagen later werd de 100 euro teruggevonden onder huisvuil in de garage. De serienummers op de twee biljetten van 50 euro stemden overeen met de nummers die de eigenares had genoteerd. De rechtbank achtte die diefstal bewezen. Voor de verdwenen 10.200 euro werden geen bewijzen gevonden.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Veerle Op De beeck

  Michel, hij mag nooit zelf kuisman worden... hij gaat het nog goed praten ook!!!

 • raf peeters

  @Michel de Coorebyter ,sterk bezig man mensen bestelen die je werk bezorgen en betalen,gaat zelfs niet ver genoeg ,deze dame zou nooit nog mogen poetsen bij privè personen.

 • Gerard Braeckmans

  Michel, nog iets?

 • Valentino Fabionara

  Andermans bezittingen blijf je er af!

 • patrick jonckheere

  thuis doe ik wat ik wil en hang ik cameras waar ik wil