Steeds meer Vlamingen willen zwembad in de tuin

Zwembadbouwers krijgen tien procent meer aanvragen van mensen die een zwembad in de tuin willen. En vaak koppelen ze daar meteen ook een sauna aan. Ze willen vakantie in hun eigen tuin kunnen doorbrengen. En liever dan ergens een buitenverblijf te kopen, investeren ze in een zwembad.

Toch moet je al wat budget hebben voor zo'n zwembad: voor een basiszwembad betaal je al snel 40.000 euro, extra opties zoals een warmtepomp of afdekrol doen de prijs natuurlijk nog oplopen.

Heel wat mensen kiezen naast het zwembad ook nog voor een buitensauna, voor een basismodel ben je zo'n 10.000 euro voor kwijt.

VTM NIEUWS200 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wout degrote

  het spijt me Alois, maar jij slaat deze keer de bal mis. Ofwel plaats je een monoblock bad, wat in principe een voorgevormde polyester kuip is. daar komt geen beton bij te pas (enkel massas gestabiliseerd zand). probleem daarbij is dat je vast zit aan bepaalde maten. wil je een bad op maat, dan is dit altijd een betonstructuur (gegoten of gemetst), uitgekleed met polyester, liner of tegels. geloof me, ik weet hele goed hoeveel mixers er door onze tuin gedenderd zijn...

 • leen hanssens

  Een zwembad kost veel aan onderhoud. Nee, dank U.

 • Manten Kalle

  Met zo'n tuin wil ik ook een zwembad. De meeste tuinen bij nieuwbouwwoningen zijn amper groot genoeg voor een tuinhuis of een barbecue.

 • diane colman

  Ik begrijp wel de rijkeren in ons landje... een tripje naar zee; door onze overbevolking ,is een calvarieberg geworden en dan nog parkeerplaats zoeken... Je bent al moe vooraleer je ter plaatse komt. Ik blijf lekker thuis maar dan zonder zwemkom... maar ben ook niet rijk....

 • Marcus Camps

  En wij maar besparen op energie bij nieuwbouw ... En daar smossen ze de energie op ....