Steeds meer Nederlanders kopen sigaretten in België

PHOTO_NEWS
Nederlanders steken steeds vaker de grens met België over om hier sigaretten te kopen. Die zijn hier merkelijk goedkoper. Dat bericht De Zondag.

De zondagskrant schrijft dat al langer bekend is dat Nederlanders in de grensgebieden de voorbije maanden in groten getale in België kwamen tanken. Maar nu zegt de Nederlandse tabaksbranche dat ze ook voor tabakswaren steeds meer naar ons land afzakken. De reden daarvoor is de verhoogde accijns in eigen land.

De Nederlandse overheid haalde volgens brancheorganisaties NSO en TZN afgelopen kwartaal ruim 8 miljoen euro minder tabaksaccijnzen op dan in dezelfde periode vorig jaar. Ten opzichte van 2012 zou het zelfs gaan om een terugval met 43 miljoen. "Doordat steeds meer consumenten overstappen op lager geprijsde tabaksproducten, dan wel in onze buurlanden België en Duitsland rookwaren aanschaffen, blijven de maandelijkse accijnsopbrengsten dalen", klinkt het op de website van NSO.

Door de verhoging van de accijnzen op tabak begin vorig jaar werd een pakje sigaretten 35 eurocent duurder. In vergelijking met België kost eenzelfde pakje sigaretten in Nederland makkelijk een euro meer, schrijft De Zondag.