Steeds meer mensen verhuren hun eigen auto

VTM Nieuws
Almaar meer mensen verhuren hun eigen auto op momenten dat ze hem zelf niet nodig hebben. Dat kan via de website Drivy, waar iedereen zijn eigen auto te huur kan aanbieden of een auto van iemand anders kan huren.

Momenteel worden in België zo’n 1.500 auto’s verhuurd en maar liefst 11.000 Vlamingen maken er al gebruik van. Een auto huren lukt al voor 25 euro per dag, dat is ongeveer de helft goedkoper dan via professionele verhuurders. Alle auto’s die gebruikt worden via het systeem, zijn ook automatisch omnium verzekerd.

70 procent van de huurprijs is voor de verhuurder, 30 procent gaat naar Drivy. De huurder betaalt bovenop de huurprijs enkel nog zijn brandstof.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Auto zal lang meegaan en wat in geval van ongeval, verzekering dekt alleen onbezoldigde mede passagiers anders ben je een verhuurbedrijf en moet je een aangepaste verzekering.

 • Dries Peeters

  Haha zeker. De staat wilt gewoon minder auto's. Wie gaat nu met gezond verstand zijn auto uitlenen aan een willekeurig persoon die waarschijnlijk de auto misbruikt.

 • rik lagrou

  beter zijn een auto samen kopen /delen Maar sommigen kopen liever een dan laten staan dan samen Waarom niet Als juiste chauffeurs hebt

 • Minnoy Kevin

  ik zou het nooit doen. je weet idd nooit wat ze ermee gaan doen en voor hetzelfde geld minder goede bedoelingen. als je voor een wagen hebt liggen werken en sparen ga ik echt niet mijn wagen aan iemand verhuren.

 • Johnny chanet

  Als je kennis hebt van de persoon geen probleem. De meeste mensen hebben niet door hoeveel een auto kost. Op lange termijn kost een auto meer dan een huis.