Stakingsbereidheid bij politie breidt uit: ook ACOD wil werk neerleggen

Belga
De stakingsbereidheid bij de politie, als gevolg van de nieuwe regeling voor ziektedagen, breidt uit. Na ACV is nu ook ACOD bereid om het werk neer te leggen.

Eind juli besliste de federale regering om het systeem waarbij ambtenaren niet gebruikte ziektedagen kunnen opsparen, af te schaffen vanaf 2019. 

"De vakbonden hebben gevraagd of er voor de politie geen uitzondering kon worden gemaakt, wegens de specifieke zaken die verbonden zijn aan ons beroep", zei Joery Dehaes van ACV politie gisteren. "Maar de minister wil daar niet van weten. Eind deze week zullen we daarom een stakingsaanzegging indienen." Daardoor zouden in de tweede helft van september acties mogelijk worden bij de federale en de lokale politie.

Ook ACOD is bereid om actie te voeren, bevestigt afgevaardigde Luc Breugelmans vandaag. De socialistische vakbond heeft evenwel nog niet beslist over een timing. Vakbond NSPV beslist wellicht morgen of zij zich ook aansluit.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jan pharma

  Schaf dat opsparen van ziektedagen maar vlug af, en als ze dan toch ook nog gaan staken, trek die dagen dan ook af van de reeds opgespaarde ziektedagen...

 • jan piedfort

  dat de politievakbonden eens eerst werk maken van een staking vool aanpassing van het loon. Sedert 2001 (dus 17 jaar) kreeg geen enkele politieman(vrouw) nog een loonsopslag. In welke andere sector is dit mogelijk, vakbonden doen niets

 • Luc Scheepers

  Niet ziek staat voor geen ziekte dagen. Maar mannen en madammen wel serieus doorstaken aub. Niet opgeven. Staken en blijven staken. Zoek desnoods een andere reden, het maakt niet uit wat of welke, maar staak door.

 • Marc Van Frankrijk

  Aan al die hier hun grief willen delen: sta eens in de schoenen van die mensen. Je weet wanneer je je dienst begint maar niet wanneer -of zelfs of- je thuis komt. De ziekendagen hebben te maken met de risico's die je loopt in je job. Je kan misschien een jaar doen zonder op je bakkes te krijgen, maar wanneer het misloopt zie je Zjang Hesp niet.

 • philippe dusablon

  welk werk gaan ze neerleggen?