Staking De Lijn: waar ondervindt u hinder en wat met oudejaarsnacht?

Photo News
De staking bij De Lijn is vandaag, net als gisteren, vooral voelbaar in de centrumsteden, , met uitzondering van West-Vlaanderen en Limburg waar alle voertuigen volgens het boekje rijden. Tijdens oudejaarsnacht zal het openbaar vervoer weinig tot geen hinder verwachten. Enkel het tramverkeer in Antwerpen zal lichte hinder ondervinden.

De staking is een initiatief van de socialistische overheidsvakbond ACOD. Die heeft een stakingsaanzegging ingediend voor de periode van 30 december tot en met vrijdag 3 januari.

In Antwerpen rijdt momenteel één op de drie stadslijnen niet uit. In Gent rijden alle hoofdlijnen, maar mogelijk aan een lagere frequentie. Een paar buslijnen (lijn 17 en 18) zijn weggevallen, alle trams rijden er uit. In Vlaams-Brabant zijn in Leuven her en der ritten weggevallen. “De toestand is vanmiddag in grote lijnen hetzelfde als vanmorgen, wel zijn er iets minder chauffeurs aan de slag in de loop van de dag”, aldus woordvoerster Inge Debruyne van De Lijn.

Feestbussen

De feestbussen en -trams tijdens oudejaarsnacht zullen weinig tot geen hinder ondervinden, verwacht De Lijn. Enkel op het tramnet in Antwerpen kunnen enkele ritten wegvallen. 

In Gent zullen er ook geen stadslijnen rijden tussen ongeveer 20 à 21 uur en 23.15 uur, wanneer de feestbussen uitrijden. Ook morgen rijden de stadsbussen en -trams in Gent terug naar de stelplaats tussen 20 en 21 uur. 

Reizigers kunnen op de website en in de app realtime informatie raadplegen op de haltepagina’s, klinkt het nog bij de openbaarvervoermaatschappij. 
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Als iedereen mag feesten. Waarom zouden deze van De Lijn dan niet mogen feesten.

 • Willy Van Craen

  Scakel de vakbonden uit bij openbaar vervoer en vliegtuigen. Buiten het jaarlijks verlof plannen ze al bijkomende "stakings dagen". Hiervoor moeten ze nog een reden zoeken. De top word wel goed betaald en bijhorende auto en andere.

 • Vaneylen Pierre

  Ik zou de rest van de week ook nog staken, kwestie van het jaar goed in te zetten. De lijn zal content zijn als er geen bussen in Brussel rijden hoeven ze ook geen boetes meer te betalen.

 • Patrick Martens

  Er moest geen enkele bus rijden tot na nieuwjaar.

 • Alain Luppens

  Staking??? Gewoon een weekje verlof inlassen noem ik da...