Staking Bpost niet afgewend, ondanks “serene ontmoeting” tussen directie en vakbonden

De vakbonden van Bpost blijven bij een staking.
Hollandse Hoogte / Peter Hilz De vakbonden van Bpost blijven bij een staking.
De meerdaagse staking die de vakbonden bij Bpost plannen vanaf woensdag, is niet van de baan. Er vond wel een "serene" ontmoeting plaats met de directie, "maar hieruit is nog niets concreet voortgevloeid”. Zo meldt het vakbondsfront.

CEO Koen Van Gerven had de vakbonden afgelopen weekend uitgenodigd voor ultiem overleg. Dat gebeurde deze ochtend en de ontmoeting verliep volgens de drie vakbonden VSOA, ACOD en ACV sereen. "Wij hebben de verschillende punten overlopen, maar hieruit is nog niets concreet voortgevloeid", luidt het.

De bonden voegen eraan toe dat ze beschikbaar blijven voor "echte onderhandelingen". Intussen bevestigen ze wel het actieplan zoals voorzien. Dat begint woensdag met een staking in de sorteercentra. In de dagen daarna volgen stakingen in andere geledingen van het bedrijf.

Ook bpost zelf spreekt van "een open en constructieve sfeer" tijdens de onderhandelingen. "Een aantal belangrijke bezorgdheden zijn besproken geweest, waaronder werkdruk, rekrutering van personeel en de wijze waarop de attractiviteit van de job van postbode en de andere functies op het terrein nog kan verbeterd worden", luidt het.

De directie betreurt wel dat de acties volgens de bonden te ver gevorderd zijn om nog op te schorten, maar blijft bereid het overleg verder te zetten. "Ik beschouw het sociaal overleg van vandaag als een belangrijk signaal dat de directie en de sociale partners samen kunnen werken aan een gezond toekomstverhaal voor bpost", zegt Van Gerven. "Het gesprek zal een solide basis kunnen vormen voor verder dialoog.”
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart Meers

  Debiele stakers! na hun staking gaan ze 4x meer moeten werken om alles in te halen van die 5 dagen!

 • ROBERT GERTS

  Het is SCHANDALIG wat het personeel moet doen. Tot 11 uur per dag werken zonder enige vorm van compensatie. Omdat de computer zegt dat het kan. En terzijde: dan nemen ze in enorme getalen allochtone werknemers aan.......die gooien de post weg na een week of 2.

 • Marc Statham

  Dat ze stoppen met dat boeltje en Post.nl het laten overnemen, 1000x beter .

 • guy raeymakers

  Casteels kom is weekje meedraaien op de post dan weet je misschien waarover je spreekt ipv altijd kritiek te geven op mensen die staken.

 • Bart Verthez

  Typische reaktie van sommige mensen. Kzou wel eens willen zien als uw baas aan uw geld zit laat staan dat ze bij de post 5 dagen van MIJN verlof willen vastzetten zonder eenige inspraak van mezelf!