Staking bij socialistische mutualiteit Antwerpen

Er komt voorlopig geen verzoeningspoging tussen vakbonden en directie bij de Antwerpse socialistische mutualiteiten (De Voorzorg). De staking die vandaag alle kantoren van De Voorzorg dicht houdt, duurt nog heel de dag. Morgen gaan alle werknemers opnieuw aan de slag. Dat meldt een woordvoerder van het BBTK.

De sociale partners wachten voorlopig de uitspraak van de arbeidsrechtbank af. Die zal moeten oordelen of het ontslag van een vakbondsafgevaardigde bij de mutualiteiten gegrond is of niet. Het BBTK staakt omdat de bewuste man van de rechter tot de definitieve beslissing van de rechter, gewoon mocht verderwerken. De directie weigerde dat echter en sindsdien liggen beide partijen in de clinch met elkaar.

De actie van vandaag was volgens de vakbondsmensen alvast een succes. Een petitie ter ondersteuning van de ontslagen werknemer leverde een duizendtal handtekeningen op. Die werden aan de directie afgegeven. Er zijn geen onderhandelingsgesprekken gepland. De relatie tussen werkgever en werknemers is zo vertroebeld dat het volgens beide partijen beter is om klaarheid in het dossier te krijgen voor er opnieuw gepraat wordt. (belga/sps)