Staking bij FN Herstal verlengd tot 10 oktober

Stakerspost aan de ingang van FN Herstal.
belga Stakerspost aan de ingang van FN Herstal.
De staking van de socialistische vakbond bij wapenproducent FN Herstal wordt verlengd tot en met dinsdag 10 oktober. Dat heeft de FGTB-achterban in het bedrijf unaniem beslist na een informatiesessie. Ze namen die beslissing omdat de directie gisteren een deurwaarder gestuurd had, dixit de vakbond.

Vakbonden en directie zijn het niet eens over de toepassing van het interprofessioneel akkoord, dat een loonstijging met maximaal 1,1 procent bovenop de index voorziet. FGTB wenst een bijkomende inspanning, wat de directie afwijst.

Volgens de vakbond zou de staking op eender welk moment opgeschort kunnen worden, indien de directie contact opneemt om de sociale dialoog te herstellen om "tot de finish" te onderhandelen over een akkoord.

De sociale onvrede bij de wapenfabriek, die eigendom is van het Waals gewest, startte op 28 september en daags nadien brak de staking uit. Een verzoeningspoging op de zetel van technologiefederatie Agoria leverde afgelopen dinsdag niets op en gisteren stuurde het bedrijf een deurwaarder naar de stakingspost aan de poorten van het bedrijf. Die stelde vast dat er gestaakt wordt, dat werknemers het bedrijf niet in kunnen en dat containers met afgewerkte producten het bedrijf niet uit raken.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  Staken en Wallonië het is en blijft een waarheid als een koe en ze leren ook niets uit het verleden waardoor hun economie nog altijd niet van de grond komt.

 • Filip Vanlaeken

  Staken mag, maar dit is gijzelen. Crimineel wat zij doen daar, werkers en goederen blokkeren. Zo breng je het land naar de afgrond. Graag strenge straffen voor deze saboteurs.

 • Georges Vande Velde

  Wat minder oorlogstuig uitvoeren zal het gevolg zijn. Toch een positief iets!

 • frans Venloo

  Dat is in Belgie het probleem . Mensen welke willen werken mogen niet werken en de vakbonden zijn daarvan de schuld. De wet voorziet dit en het is zelfs strafbaar . Schaf deze vakbonden hun subsidies af en dat ze leven van lidgelden , nee royaal blijven geven en de gevolgen zijn er naar . Dat is slechte politiek voeren maar als men dat doet moet men dit voor allen doen en daar komt men niet aan het is in eigen vel snijden .