Staking Albert Heijn Groenplaats is voorbij

Laenen
De staking van de Albert Heijn aan de Antwerpse Groenplaats is afgelopen. Om 13u zal de winkel de deuren opnieuw openen. Het personeel besloot niet langer verder te staken na een positief gesprek met Luc De Baets, directeur van Albert Heijn België. "De directeur heeft twee uur lang met ons onderhandeld en ook uitgebreid met ons personeel gesproken", zegt vakbondssecretaris Erik Dirckx van het BBTK.

Er is afgesproken dat er iets gedaan wordt aan de airco in de winkel en ook een plafond en de bancontact zullen hersteld worden. Daarnaast komt er een nieuwe full time manager voor de shop, iemand die het vertrouwen heeft van het personeel.

"Eerdere beloften werden vaak niet nagekomen, maar het personeel besloot de directie het voordeel van de twijfel te geven en weer aan het werk te gaan"; aldus Dirckx. De gesprekken met een mogelijke overnemer voor de winkel lopen nog. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.