Stadsbestuur voert ook betaalparkeren in buiten Antwerpse ring

BELGA
De stad Antwerpen voert ook buiten de Antwerpse ring bewoners- en betaalparkeren in. Volgens schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) wordt er daar meer geparkeerd, onder meer door de lage-emissiezone.

De uitbreiding is volgens Kennis nodig. "De afgelopen maanden kregen wij verschillende meldingen van bewoners en districtsbesturen over de toenemende parkeerdruk. We hebben op onze beurt onderzoeken uitgevoerd en die resultaten bevestigden dat er een parkeerprobleem is."

Van Sportpaleis tot Middelheimpark
Er wordt gewezen op een aantal oorzaken. De invoering van de lage-emissiezone binnen de Singel kan bestuurders hebben aangezet om erbuiten te parkeren. Er wordt ook gewezen op de uitbreiding van de Velo-stadsfietsen naar de districten en het aanbod van tram- en busverbindingen naar de binnenstad.

Concreet wil het stadsbestuur het bewonersparkeren vanaf januari 2019 uitbreiden naar de stadswijken buiten de Singel. De zone zou dan lopen van aan het Sportpaleis in Deurne tot net voor het Middelheimpark en op het Kiel.

Werknemerskaart
Volgens de schepen kan dat de parkeerdruk doen afnemen. Bezoekers zullen voortaan moeten betalen of de parkeerschijf leggen. Bewoners kunnen per adres tot twee gratis bewonerskaarten ontvangen. "Hopelijk worden bezoekers zo meer naar park-and-rides geleid. Vandaar kunnen ze dan hun weg met een Velo of het openbaar vervoer voortzetten."

Werknemers van bedrijven en scholen zullen een werknemerskaart kunnen aanvragen waarmee ze tijdens de werktijden zullen kunnen parkeren. De tarieven variëren van 54 tot 76 euro per maand. Het schepencollege neemt volgende week een beslissing over het dossier.
113 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Valgaern

  Anna, en nva nationaal voorzitter Bart De Wever is persoonlijke vriend van bouwpromotor Land Invest. Pittig detail: ondanks allerlei negatieve adviezen vergunnen de nva burgemeester toch vergunningen voor Land Invest.

 • anna vandenberg

  Tom Faes, het wordt triestig met Sp.a, Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws zelf in een Antwerps appartement heeft belegd. Dat schrijft De Morgen vandaag.Pittig detail: de toren werd gebouw door Impact Vastgoed, dat deel uitmaakt van bouwpromotor Land Invest. Meeuws kwam vorig jaar al in de problemen na uitgelekte sms’jes van hem naar de promotor.

 • Tom Faes

  Beste Marc moedig wil toch zeggen uitvoeren wat je beloofd ? Dat klopt ? Eerste punt van de statuten voor tien jaar in de diepvries , moedig ? Belangrijk is wat hij doet zonder dat hij dat beloofde ,nva laten geworden tot een partij die net zoals de andere graait, colake zero drinken in Bruneau 's en Fornuizen en waar mandaten belangrijker zijn dan beloftes.

 • Marc Baeyens

  Een moedige De Wever wilde premier worden 'als het land er om vroeg'. Maar voor de Franstalige kant was dat TOTAAL ondenkbaar. En ook voor links Vlaanderen, hij was al burgemeester va A'pen. Wees nu toch eindelijk eens heerlijk zeg en vertel geen zelfbedachte waarheden.

 • Bruno Suykens

  De Wever en moed gaan niet samen. Een moedige de Wever was premier van dit land geworden en liet Koen van de poen niet altijd de kastanjes uit het vuur halen. En hoe gaan we in de Weversnaam in het nieuwe stadion geraken want de kans is groot dat ge voor een matchke voetbal flink wat parkeergeld moogt neertellen op de bijhorende parking. En om 22:30 nog een bus? Vergeet het. Die hebben dan een feestje in de Roma.