Stadsbende Négatif Clan opgerold: 3 vrouwen en 2 mannen onder aanhoudingsbevel

Rappers verbonden aan 'Négatif Clan' staan met verschillende clips op YouTube.
Screenshot YouTube Rappers verbonden aan 'Négatif Clan' staan met verschillende clips op YouTube.
De Brusselse politie heeft vrijdag bij een grootscheepse actie vijftien leden van de Brusselse stadsbende 'Négatif Clan' opgepakt. Dat meldt het Brusselse parket, dat daarmee berichtgeving in de krant La Dernière Heure van zondag bevestigt. Uiteindelijk werden vijf personen onder aanhoudingsbevel geplaatst terwijl een zesde in verdenking werd gesteld maar vrijgelaten.

"Négatif Clan bestaat uit een groep rappers waarvan sommigen op een georganiseerde manier zeer gewelddadige misdrijven zouden plegen, zoals oplichtingen, verkoop van verdovende middelen en oplichtingen in het kader van prostitutie-activiteiten", zegt parketwoordvoerster Jennifer Vanderputten.

Meisjes die lid waren van de bende, boden zich op een prostitutiewebsite aan en spraken met een klant af in een appartement. Eenmaal het afspraakje bezig was, doken dan enkele mannelijke bendeleden op die de klant beroofden en afpersten. Daarbij werd zwaar geweld niet geschuwd.

"Zo werd op die manier in nacht van 17 op 18 augustus 2015 een persoon vastgehouden, beroofd en geslagen, tijdens een afspraak met een prostituee, gemaakt op basis van een advertentie op voornoemde website", gaat de parketwoordvoerster verder. "Het onderzoek bracht nog drie andere feiten met dezelfde modus operandi aan het licht, feiten die plaats vonden op 9 juli, 18 juli en 14 augustus 2015."

Vrijdag vielen de lokale politie van Brussel-Noord, Brussel-West, Montgomery, alsook de speciale eenheden van de Federale Politie (DSU) en de speciale eenheden van de lokale politie Brussel-Hoofdstad-Elsene (de Anti-Overval-Brigade), binnen op vier adressen en arresteerden een 15-tal bendeleden.

"Vijf personen, drie vrouwen en twee mannen, werden onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor diefstal met geweld, bezit en verkoop van verdovende middelen en criminele organisatie. Een zesde persoon werd in verdenking gesteld voor dezelfde feiten, en nadien vrijgelaten. Een zevende persoon werd vrijgelaten zonder meer."