Stad Gent waarschuwt voor misleidende oproep rond groepsaankopen

De website van Wikipower.
RV De website van Wikipower.
De stad Gent waarschuwt haar inwoners voor verdachte oproepingsbrieven van een bedrijf dat onder de naam 'Wikipower' een groepsaankoop van elektriciteit en gas organiseert. Het bedrijf zegt samen te werken met de stad Gent. Maar dat klopt niet, zegt schepen van Energie Tine Heyse (Groen). 

Heel wat bezorgde inwoners contacteerden de stad al met vragen en opmerkingen. Het commercieel bedrijf verwijst in een brief naar de website ‘www.samen-gent.be’. In hun aanbod wekken ze de indruk dat het gaat om een initiatief met steun van de stad Gent, maar dat klopt niet. 

“Groepsaankopen voor energieleveranciers moeten voldoen aan strikte eisen: prijsgarantie op lange termijn en duurzame en lokale bronnen van hernieuwbare energie", zegt Heyse. "Als stad stappen we enkel mee in groepsaankopen georganiseerd door andere overheden, zoals de provincie Oost-Vlaanderen", klinkt het nog.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • RONNY DEKIMPE

    Totaal misleidend. Bizar...men kan het bedrijf "Wikipower" contacteren met een 09 nummer (zone Gent) en het is in Luik gelegen. Ligt Luminus niet in Luik? Ik kan mis zijn, maar toch wel heel vreemd. Ik heb alvast mijn inschrijving tot "groepsaankoop" bij hun geannuleerd, wat mijn volste recht is.

  • RONNY DEKIMPE

    Ik heb "Wikipower" met het desbetreffende artikel geconfronteerd en gingen er niet op in. Mijn ouders had ik ingeschreven voor de groepsaankoop en wou deze annuleren. Als men misleidende informatie geeft aan mensen dan eis ik een annulering. Als men nu al misleidende propaganda voert zijn hun tarieven dan ook misleidend?

  • Edmond Dantès

    Zou me pas echt zorgen maken als het wel in samenwerking met stad Gent is.