Stad Brussel neemt extra veiligheidsmaatregelen tijdens WK voetbal

Archieffoto
Wannes Nimmegeers Archieffoto
De stad Brussel neemt tijdens het WK voetbal in Rusland extra veiligheidsmaatregelen in het stadscentrum om spontane opkomsten beter te omkaderen en rellen te vermijden. Het stadsbestuur vraagt uitdrukkelijk om geen rugzakken mee te nemen naar bijeenkomsten en geen voetzoekers of ander vuurwerk te gebruiken.

In de stad Brussel wonen 184 nationaliteiten en dus zullen de vele Brusselse supporters zowel vreugde als teleurstelling te verwerken krijgen. Om de gemoedelijke sfeer te garanderen, neemt de stad verschillende veiligheidsmaatregelen.

Beursplein

De politiezone wordt tijdens het WK versterkt om spontane bijeenkomsten in toom te houden en rellen te vermijden. De focus zal daarbij vooral liggen op het populaire Beursplein. Een nadrukkelijk verzoek van de stad Brussel is dat de supporters geen rugzakken meenemen naar bijeenkomsten en dat er geen voetzoekers, Bengaals vuur of ander vuurwerk wordt gebruikt.

"Ik reken erop dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en ervoor zorgt dat de Wereldbeker een feest van en voor iedereen blijft. Wij blijven sowieso op onze hoede en staan samen met de politie klaar om tussen te komen indien nodig", zegt burgemeester Philippe Close (PS).

De gemeenschapswachters van BRAVVO en de stewards van Bruciteam zullen ook extra aanwezig zijn in de omgeving van de Beurs. Het gemeentebestuur vraagt tenslotte respect te tonen voor het werk van de straatvegers en de dienst netheid. Zij hebben de moeilijke taak om het stadscentrum proper te houden.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Miserez

  Triestig het belooft weer voor die zever , en het is nog voor geen sport.

 • Rudi De Groof

  Waarom zo negatief? Voetbal verenigd alle landen, volkeren, culturen, genders, godsdiensten, enz... Ik denk dat we nog prachtige beelden gaan zien van grensoverschrijdend multicultureel voetbalgeluk in Brussel en vele andere grote steden. Winst of verlies zal niet uitmaken. Vier weken lang zullen mensen hun geluk en verdriet met elkaar delen, in een nog nooit geziene verbondenheid. Ach, ... kon het maar elke dag WK voetbal zijn...

 • didier de coster

  ik eet voetbal , ik slaap voetbal ... maar daar in de hellgate zou ik nooit gaan kijken , jawadde man wa loopt daar allemaal rond met slechte bedoelingen en ik ben een man

 • Hedwig Jacobs

  Het zal vast en zeker deftig uit de hand lopen, maar dit is juist de bedoeling, hoe meer je in de media kunt komen klagen en zagen hoe meer stemmen het opbrengt, en straffe taal voor de verkiezingen is altijd meegenomen, hoe dit in de gaten.

 • Albert Hendrix

  Ja is een "Volksfeest " en dan mogen ze den boel afbreken ,die zogezegde "voetbalfans" .